Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hit među turistima

VIDEO Hrvatski otok na kojem je desetljećima bio ZATVOR ZA ŽENE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Hrvatska ima svoje adute! Gosti iz cijeloga svijeta ne žale truda i novca ne bi li otkrili one najspektakularnije kutke obale. Neke od njih, one na otoku Rabu i Svetome Grguru obišla je ekipa Dnevnika Nove TV.

Spektakularne pješčane plaže zaštitni su znak otoka Raba. 'Prekrasna je priroda, pješčane plaze za dijete, idealno', kaže Mirela iz Rijeke.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

KAKO NAPRAVITI REDA U NETAKNUTOJ PRIRODI?

U uvalama vlada prava gužva. Da bi svima bilo lakše namjeravaju postaviti sidrene uređaje, no zakon im baš ne ide na ruku. 'Morate dobiti lokacijsku dozvolu, da bi lokacijska dozvola bila dobivena mora bit uređena plaža, a mi jednostavno želimo da ovaj dio ili određeni broj plaža ostane prirodno netaknut', kaže Alen Andreškić, načelnik Općine Lopar.

POVIJEST JE MAMAC ZA TURISTE

Tik preko puta sasvim druga priča. Sveti Grgur, drugi najzeleniji hrvatski otok, vapi za intervencijama. Ruševine nekadašnjeg ženskog zatvora zapuštene dočekuju brojne goste. No i ovako zapušten, Sveti Grgur nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 'Prvo mir, drugo ambijent, a treće - imamo nekoliko jelena koji dolaze nama tu kraj restorana, jedu iz ruke, eto to ih veseli', kaže Marino Pirić, ugostitelj.

SVI ŽELE OBIĆI SV. GRGUR

'Rekli su nam da je tu nekada bio ženski zatvor, ne znamo ništa više. Obići ćemo malo otok, tek smo došli. More je prekrasno, naše nije tako lijepo', kaže Daniela, gošća iz Italije. 'Baš sad obilazimo, a mislili smo prvo na kupanje. Čisto je more, toplo vrijeme i nije prevelika gužva pa je super', kaže Adam iz Slovenije.

NEISKORIŠTEN POTENCIJAL

Mnogo je to pohvala, ali ovo bi se prekrasno mjesto moglo mnogo bolje iskoristiti. 'Trebalo bi bolje, moglo bi se sve malo srediti', dodaje Adam. 'Šteta je općenito sve pustit ovako, mi nastojimo držat otok bar donekle u nekom redu, čistoći, te goste malo dočekati i neku srdačnost im pokazat', kaže ugostitelj Pirić.

Prirodnih aduta ovdje ne nedostaje. No, u njih će trebati uložiti još mnogo truda i rada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene