Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Budite učinkoviti i "ugovorite posao" po nevjerojatnoj cijeni! Novci u džepu, papir u ruci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Energetski certifikat je dokument koji utvrđuje energetski razred i energetska učinkovitost, te daje informaciju o potrošnji energije te stanju objekta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Niz promjena NOVA GODINA - NOVI ZAKONI Četiri stvari koje morate imati na umu Slika nije dostupna Poslovanje na crno NOVA PRAVILA OD NOVE GODINE Hoće li ovu zakonsku obavezu mnogi zaobilaziti?

PRODAJETE ili IZNAJMLJUJETE stan/kuću/poslovni prostor slijedom zakona dužni ste posjedovati energetski certifikat!

Stalno svi pričaju o energetskom certifikatu, no što je to točno?

Energetski certifikat je dokument koji utvrđuje energetski razred i energetska učinkovitost, te daje informaciju o potrošnji energije te stanju objekta. Daje i prijedlog mjera za isplativo poboljšanje kako bi se smanjila potrošnja energije. Ovisno o potrošnji energije objekt se smješta u jedan od 8 energetskih razreda (potrošena energija po kvadratnom metru). Razredi se označavaju slovima od A do G, s tim da je G najlošiji energetski razred, A i A+ su najbolji.

Tko ga mora posjedovati i zašto?

Ulaskom u Europsku uniju, Republika Hrvatska je preuzela obavezu izdavanja energetskih certifikata. Bez energetskog certifikata više ne možete prodati svoj stan ili kuću, a od 01. siječnja 2016 godine propisano je da sve nekretnine koje se iznajmljuju moraju posjedovati energetski certifikat! Bez istog dokumenta ništa od toga ne možete realizirati, a kazne za neposjedovanje Vas mogu koštati i preko 10.000 kuna!

Zakon je propisan, a što je sa cijenom izrade?

Izrada certifikata na tržištu variraju ovisno o kvadraturi zgrade, broju apartmana i sl., a kreću se od 1200 kuna, pa i do 3500 kuna i više! No, kako platiti manje i dobiti upravo to što trebate?

Ukoliko želite doći do ENERGETSKOG CERTIFIKATA VEĆ OD 399 KUNA u bilo kojem dijelu "lijepe naše" uz maksimalno profesionalnu uslugu kod provjerenog Partnera preporučamo vam da kliknete na ovaj link na kojem ćete pronaći najpovoljniju izradu certifikata na tržištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene