Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Terme Laško: Ugodni ambijent s pogledom na Savinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poseban doživljaj bio je plivanje u vanjskom bazenu i uživanje u pogledu na laško zelenilo.

Golemi stakleni luster koji oponaša kapljice vode visi sa stropa u predvorju i ispunjava prostor između katova spojenih stepenicama. Impresivno uklopljen ornament na taj način podsjeća goste gdje su, čak i kada u blizini ne čuju šum vode.

Tako izgleda veliko predvorje hotela Thermane Park Laško u Sloveniji u kojem sam bila prošli vikend.

Osim stepenicama, na više se katove može doći i s nekoliko dizala razmještenih po zgradi. Staklenim dizalom došla sam do trećeg kata na kojem je bila smještena soba u kojoj sam boravila. Široki hodnici iz kojih se ulazi u sobe, s jedne i druge strane bili su odvojeni praznim međuprostorom s kojeg se moglo gledati na kat niže. A pogled iz sobe bio je bajkovit prizor nabujale smragdne Savinje i moderan most koji je spajao dvije obale malog slovenskog grada.

Uredno i moderno namještena soba imala je jednu zanimljivost. Kupaonica je od sobe bila odijeljena zidom koji je na jednom manjem dijelu imao staklenu pregradu čija se prozirnost mogla ublažiti diskretnim roletama, što daje dodatni moderni štih cijeloj arhitektonskoj atmosferi i uređenju tog interijera te ujedno ne narušava privatnost toaleta.

Sam hotel nudi cijeli niz sadržaja. Wellnes, bazeni, saune… a poseban doživljaj bio je plivanje u vanjskom bazenu i uživanje u pogledu na laško zelenilo. Unutrašnji bazen natkriven je staklenom kupolom koja se otvara za vrućih i sunčanih ljetnih mjeseci.

Osim wellnesa i bazena tu je i najstariji i najveći rehabilitacijski centar u Sloveniji, Liječilište Laško fizički je odvojeno od termi, odnosno nalazi se u zgradi pokraj hotela terme Park Laško. U lječilištu se liječe osobe koje se oporavljaju od teških zdravstvenih problema poput moždanog udara ili velikih operacija. Ambulantno ondje gravitira cijela Slovenija, a primaju i pacijene iz Hrvatske, ali i iz cijelog svijeta. Imaju više stotina postelja te 30 fizoterapeuta, 30 medicinskih sestara, osam radnih terapeuta i logopeda.

U termama Laško može se fino i pojesti. U dva prostrana i moderno uređena restorana nude autohtona slovenska jela tog područja. Osobno mi se najviše svidio umjereno slatki desert koji se sastojao od pohane jabuke s umakom od vanilije i tri kapi gustog voćnog sirupa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene