Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban godišnji

Jesu li fotografije Putina iz divljine Sibira poruka Trumpu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok ruski predsjednik Vladimir Putin lovi riječne ribe, roni, pliva i skuplja gljive po šumama Sibira, predsjednik SAD-a Donald Trump odlučio se odmoriti uz partiju golfa u ne tako mačo-izdanju.

Donald Trump i Vladimir Putin krenuli su na godišnji odmor u kolovozu, svaki na svoju stranu i na svoj način – razlika u prezentiranju tih dvaju državnih čelnika ocrtava i tenzije koje su se opet probudile uvođenjem novih sankcija Rusiji.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

No, dok Trump sljedeća dva tjedna provodi gledajući krajobraz golfskog terena u New Jerseyu, bez mnogo fizičkog napora, osim prijevoza u malenom golfmobilu, Vladimir Putin opet se iskazuje svojim vještinama u divljini sibirskih šuma i rijeka, ili ga barem tako Kremlj želi prezentirati.

Ruska tiskovna agencija TASS objavila je fotografije koje pokazuju 64-godišnjeg Putina, često bez košulje, dok se čeliči u udaljenom dijelu južnog Sibira. Najnovije fotografije prikazuju ruskog autokratskog vođu kao avanturističkog i snalažljivog čovjeka koji voli prirodu i fizičku aktivnost, navodi Time.

Bijela kuća još nije objavila fotografije predsjednika Trumpa tijekom njegova odmora. Ipak, nije vjerojatno da bi ijedna od njih, ako se i objave, mogla imati izdanje Trumpa bez košulje ili u sličnoj pozi s kojom bi se mogao mjeriti s fizičkom spremom ruskog predsjednika.

Prema tome, nameće se pitanje je li to način Kremlja da pošalje poruku SAD-u, neformalnim, a mnogo upečatljivijim putem, upravo u vrijeme kada su se odnosi Sjedinjenih Država i Rusije dodatno pogoršali, prenosi Mercury News.

Neposredno prije nego što su dvojica svjetskih čelnika krenula na odmor, američki Kongres donio je zakon koji je nametnuo nove sankcije za Rusiju zbog uplitanja u predsjedničke izbore 2016. godine. Uz prijedlog zakona koji je dobio većinu dvostranačke podrške, Trump nije imao izbora nego ga potpisati.

Taj korak potaknuo je Putina da se osveti. Naložio je da američka diplomatska misija u Rusiji smanji svoje osoblje na 755 zaposlenika. New York Times je naveo kako su ove mjere najteži takav diplomatski potez od sličnog scenarija 1986. godine, u zadnjim danima Sovjetskog Saveza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene