Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autentičnost nije potvrđena

ANONIMNA SNIMKA Je li ovo dokaz da su Turci upozorili Ruse prije rušenja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će se najozbiljnije odnositi prema incidentu s rušenjm vojnog zrakoplova Su-24 i koristit će sva sredstva za jamčenje sigurnosti letova u Siriji, izjavio je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin

Prema anonimnoj audio snimci koja se pojavila dan nakon rušenja ruskog zrakoplova nad Sirijom čuje se glas koji na engleskom jeziku upozorava na približavanje turskom zračnom prostoru te upozorava zrakoplov da promjeni smjer letenja. Na toj audio snimci upozorenje je izrečeno samo jednom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz" Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija

Kako piše portal Aviationist snimka radarske stanice turskih zračnih snaga je dokaz da je Ankara upozorila ruski zrakoplov, dok Rusija tvrdi da nikakvog upozorenja nije bilo.

Audio snimku upozorenja možete poslušati na ovom LINKU. Snimka se nalazi na dnu teksta. Njezina autentičnost nije potvrđena.

Rusija će koristiti sva sredstva za jamčenje sigurnosti letova u Siriji

Rusija će se najozbiljnije odnositi prema incidentu s rušenjm vojnog zrakoplova Su-24 i koristit će sva sredstva za jamčenje sigurnosti letova u Siriji, izjavio je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin, a istodobno je ministar obrane Sergej Šojgu objavio da je ruska raketna krstarica zauzela položaj u blizini obale sirijske Latakije i da je spremna uništiti svaku potencijalno opasnu zračnu metu, javljaju ruski mediji.

"Želim reći da ćemo se najozbiljnije odnositi prema tome što se dogodilo i sva naša sredstva bit će korištena za jamčenje sigurnosti", istaknuo je Putin u izjavi za novinare u oblasti Sverdlovska.

SRUŠEN ZBOG 17 SEKUNDI Činjenice koje NE idu u prilog Turskoj

U međuvremenu je Šojgu objavio da je raketna krstarica "Moskva", na kojoj se nalazi sustav protuzračne obrane "Fort" (mornarička verzija protuzračnog sustava S-300), zauzela u srijedu položaj u blizini obale sirijske Latakije. "Ona je spremna uništiti svaku potencijalno opasnu zračnu metu", naglasio je.

Šojgu je kazao na kolegiju ministarstva obrane, komentirajući pad Su-24, da Rusija ni u buduće "neće zanemarivati incidente takve vrste".

Po njegovim riječima, u zračnu bazu Hmelmim u Siriji bit će prevezeni novi raketni sustav S-400.

Erdogan: Srušili smo ruski avion iz jednostavnog razloga

U utorak je nad Sirijom srušen ruski borbeni zrakoplov. Putin je rekao da je srušen raketom "zrak-zrak" ispaljenom iz turskog aviona F-16 te da je pao na sirijski teritorij, četiri kilometra od granice s Turskom. Ustvrdio je da je avion letio na visini od 6.000 metara i da je cijelo vrijeme bio u sirijskom zračnom prostoru, dok Turska tvrdi da ga je opetovano upozorila da krši njezin zračni prostor.

Oba pilota su se katapultirala iz zrakoplova. Jedan je završio u rukama sirijskih pobunjenika koji su ga ubili, a drugi je spašen. Tijekom operacije potrage i spašavanja uništen je ruski helikopter Mi-8.

"Mislim da se spašeni pilot već nalazi u našoj bazi (u Siriji). I on će, kao i svi drugi sudionici operacija, kao i operacije za spašavanje, dobiti državno odlikovanje. Ministarstvo obrane je uputilo taj prijedlog", rekao je Putin novinarima.

Ubijeni pilot bit će posmrtno odlikovan, najavio je Putin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene