Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od listopada

Poskupljuje struja, prosječan račun mjesečno veći za 20 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugo odgađana odluka o poskupljenju struje sutra bi trebala doći na dnevni red Vlade.

Naknada za obnovljive izvore energije (OIE) porasti će sa sadašnjih 3,5 lipa po kilovatsatu (kWh) na 10,5 lipa po kWh od početka rujna, zbog čega prosječan račun za električnu energiju poskupjeti za oko 20 kuna mjesečno, doznaje se u srijedu u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Prvi veći računi u sandučiće građana trebali bi stići u desetom mjesecu.

Nije pronađena kompenzacijska mjera za gospodarstvenike, tako da će se poskupljenje u jednakom iznosu odnositi i na njih.

Dugo odgađana Odluka o naknadi za obnovljive izvore energije (OIE) pred vladom će se naći u četvrtak.

Kako je Nova TV izvijestila još u srpnju, ovo poskupljenje, to jest povećanje naknade je neizbježno jer državi već sada nedostaje novca za plaćanje ugovorenih poticaja proizvođačima zelene energije.

Dio stručnjaka smatra i kako ovo poskupljenje neće biti i posljednje jer povećanje naknade  neće donijeti dovoljno novca da bi se u budućnosti redovito plaćali ugovoreni poticaji za zelenu energiju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene