Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj završio i u Saboru

Deložirana zbog duga od 13.000 kn, HZMO objavio fotografije: "Stan je devastiran"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog duga od 13.000 kuna, jučer je u Zadru deložirana gospođa Nada Bosnić, iz stana u kojem je živjela punih 45 godina.

Oko deložacije gospođe Nade Bosnić iz Zadra, u srijedu se oglasio i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje priopćenjem, koje prenosimo u cjelosti. U priopćenju HZMO navodi razloge deložacije te isto tako ističu da gospođa Bosnić ima i stan u Zagrebu, kojeg je naslijedila od pokojnog supruga.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada Slika nije dostupna Propao Pernarov ultimatum Pernar prijetio da će ga morati deložirati s govornice, pa se nije ni pojavio

HZMO je objavio i fotografije iz stana iz kojeg je gospođa Bosnić deložirana, a te fotografije možete vidjeti priložene u galeriji.

"U vezi sa slučajem deložacije gđe Nade Bosnić, izvješćujemo Vas o sljedećem.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vlasnik je stana u Zadru, Ul. bana Josipa Jelačića 6B koji je na temelju Ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom od 14. travnja 1998. dan u najam gđi Nadi Bosnić.

Budući da gđa Bosnić već godinama ne plaća zaštićenu najamninu ni druge troškove, HZMO je 11. travnja 2007. protiv gđe Bosnić podnio tužbu za iseljenje. Općinski sud u Zadru je 27. lipnja 2013. donio pravomoćnu presudu u kojoj se nalaže Nadi Bosnić da iseli iz stana te da ga slobodnog od osoba i stvari preda u posjed i vlasništvo HZMO-a.

Gđa Bosnić nije dobrovoljno postupila po presudi, stoga je HZMO zatražio donošenje rješenja o ovrsi radi ispražnjenja i predaje stana, koje je doneseno 21. ožujka 2014.

Na ovršno rješenje Nada Bosnić podnosila je žalbe, koje su Rješenjem Županijskog suda u Zadru od 13. ožujka 2017. odbijene kao neosnovane te je donesen Zaključak o provedbi ovrhe na licu mjesta, na adresi u Zadru, Ul. bana Josipa Jelačića 6B i zakazana ovrha za dan 18. travnja 2017. u 10:00 sati.

Nada Bosnić je 27. ožujka 2017. tražila odgodu ovrhe, ali je Općinski sud u Zadru odbio prijedlog ovršenice te je 18. travnja 2017. sudski ovrhovoditelj proveo ovrhu.

U tijeku sudskog postupka HZMO je došao u posjed pravomoćnog i ovršnog Rješenja o nasljeđivanju Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 10. listopada 2012. prema kojem je nakon smrti izvanbračnog supruga gđa Nada Bosnić jedina nasljednica stana u Zagrebu, površine 60,90 m2.

Dakle, gđa Bosnić ima u vlasništvu stan u Zagrebu, stoga nije bilo prepreka za provedbu ovrhe i predaju stana Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kao vlasniku stana. Zatečeno stanje stana nakon deložacije pokazuje potpunu nebrigu za stan koji je u potpunosti devastiran i zahtjeva velika ulaganja kako bi se doveo u stanje potrebno za stanovanje", stoji u priopćenju HZMO-a.

Pernar obećao "cirkus" ako se Nadu Bosnić ne zbrine

Na današnjoj sjednici Sabora, zastupnik Ivan Pernar je u ime Kluba Živog zida i Snage kazao kako je u utorak Nada Bosnić iz Zadra deložirana iz svog stana u kojem je živjela 45 godina, i to zbog duga od 13.000 kuna. "U isto vrijeme Ivica Todorić prema dobavljačima ima milijarde kuna duga i živi u dvorcu. Pa jel' to normalno?", upitao je Pernar.

Kazao je kako je u roku od dva, tri dana napravljen novi zakon kad se Todorić našao u problemima, "a što je s Nadom Bosnić? Sve što govorim pada na gluhe uši. HDZ je u predizbornoj kampanji isticao kako će zaštititi jedinu nekretninu od ovrhe, a ništa nije napravljeno".

Dao je HDZ-u rok od 24 sata da stambeno zbrine Nadu Bosnić, "a ako ne, neću otići s ove govornice, neću otići odavde. Ako treba raditi cirkus, učinit ću to. Ako nećete finim metodama, onda ćete mene odavde morati nositi", poručio je Pernar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene