Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidašnji prizor u Ilici

Upoznali smo ženu koja je na krovu kuće uzgojila neobičan vrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuća na križanju Ilice i Zagrebačke ceste zadnjih dana privlači pažnju mnogih. Lončanice na krovu stare, derutne kuće prizor su koji se ne viđa svugdje. Istražili smo tko se brine za ovaj vrt na neobičnom mjestu.

Priča koja je zainteresirala građane privukla je i našu pozornost pa smo se odlučili uputiti prema Ilici. Iako nismo znali gdje se točno nalazi, nije nam dugo trebalo da je uočimo, tako jedinstvenu između poslovnih zgrada i trgovina u blizini. Ravan dio krova prekrile su lončanice, a među njima nalazi se nekoliko vjetrenjača koje se okreću na laganom povjetarcu. Ostatak lončanica visi s prozora, a na njima se naziru razni ukrasi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPET SE URUŠAVA FOTO "Netko će nastradati!": Bezuspješno upozorava na opasnost u samom centru Zagreba Jelen u Zagrebu ''Jako slatko'' Viđen neobičan gost u Zagrebu: ''Nije bio uplašen. Hodao je ispred auta, deset metara od nas''

Na lokaciju smo stigli oko 11 sati u nadi da ćemo pronaći misterioznu ženu koja ih održava. I dok smo kružili i čekali da se pojavi, zavirili smo u obližnju trgovinu ne bi li nam oni otkrili koliko često žena izlazi na krov kako bi ih zalila. U trenutku kada nam je jedan od zaposlenika govorio kako ju je u posljednjih desetak godina vidio možda dva puta, na krovu se pojavila gospođa u crvenoj majici.

U čudu smo pokušali shvatiti kako je i kuda izašla na krov, a onda smo je odlučili pitati. Žena, koja je željela ostati anonimna, rekla je da je to sve njezino cvijeće koje uzgaja za sebe. Kuća će se, kako kaže, srušiti, a ona je iskoristila priliku da taj krov pun sunca postane dom njezinu bilju. ''U kući nema vode, po vodu za cvijeće odlazim na pumpu'', rekla nam je. U kući u kojoj nema vode već deset godina, kako kaže, ne može živjeti, ali njezine lončanice tamo uživaju na suncu, a ona se iz ljubavi za njih brine već godinama. Nije joj teško ni po najvećoj vrućini izaći na krov kako bi ih osvježila. S obzirom na to da ih ima mnogo, zalijeva ih tako da uzme kantu vode i zamahne prema njima, a tek neke zalije posebno. Kako kaže, neke su već počele propadati, ali ona ne odustaje od njihova uzgoja. 

Kuća s lončanicama i cvijećem tako stoji već više od deset godina, no tek je nakon objave na Twitteru jednog mladića zaintrigirala javnost. 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene