Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saucha pušten iz Remetinca

''Osjećam se dobro koliko se čovjek može dobro osjećati''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je ispitao sve svjedoke zbog kojih je prošloga tjedna zatvoren SDP-ov saborski zastupnik i bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade Tomislav Saucha pa će on poslijepodne biti pušten iz istražnog zatvora u Remetincu.

18:30 - SDP-ov saborski zastupnik i bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Tomislav Saucha, izašao je oko 18.30 sati iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je bio od prošlog petka. Ispred zatvora ga je dočekala supruga Ivana Saucha koja mu je ujedno i odvjetnica.

Pročitajte i ovo Saborski zastupnik Tomislav Saucha (Foto: Dnevnik.hr) Odbijene žalbe Vrhovni sud potvrdio presudu: Saucha mora u zatvor na tri godine, a Zeljko na četiri i pol godine Nikola Grmoja ne bi se kladio Reakcije na presudu Sauchi: "Sjedio sam s tim čovjekom u Saboru, nisam siguran da je kriv"

Za izjave Saucha nije bio raspoložen. Tek je kratko poručio da se osjeća ''dobro koliko se čovjek može dobro osjećati''.

17:02 - Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac je ispred Remetinca gdje se očekuje Sauchin izlazak. A što ga čeka kad izađe iz pritvora?

''Još uvijek se čeka da iziđe iz Remetinca. Postoji još nekoliko koraka koji se trebaju odraditi, jedan od njih očito je usporen pa se još čeka da Saucha izađe iz Remetinca. Prva informacija je bila da bi trebao izići oko 14 sati. Sada USKOK treba podići optužnicu protiv njega, ali Saucha ima još jedan problem, stranački, jer je odlučeno da se pokrene stranački postupak protiv njega jer kako su poručili iz stranke on snosi i političku odgovornost'', izvijestila je Barbara Štrbac.

USKOK je ispitao sve svjedoke u aferi Saucha pa više nema formalnih prepreka za njegovo daljnje zadržavanje u pritvoru. Bivšeg predstojnika ureda premijera Zorana Milanovića Tomislava Sauchu tereti se da je lažirao 117 putnih naloga te tako za sebe zadržao više od 560.000 kuna. Sauchu osim potpisa na nalozima terete i iskazi nekadašnjih suradnika. Prekjučer je svoj iskaz Uskoku dao i njegov nekadašnji šef Zoran Milanović, no ne zna se je li ga državno odvjetništvo pozvalo kao svjedoka u postupku ili je došao samoinicijativno.

Sporna isplata dnevnica

Prijedlog za puštanjem Sauche iz istražnog zatvora nešto prije podneva stigao je na zagrebački Županijski sud.

Nakon što sudac istrage ukine istražni zatvor, koji mu je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, odluka treba biti napisana i poslana u Remetinec pa bi Saucha na slobodu mogao izaći oko 14 sati, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene