Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Trump zapalio svijet, Bieber tinejdžerice u Hrvatskoj, a HDZ pogazio predizborno obećanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet je dobio novog američkog predsjednika, a HDZ je u Hrvatskoj već pogazio jedno od svojih najbitnijih predizbornih obećanja.

Amerika je odlučila. I u noći velikih obrata za predsjednika izabrala Donalda Trumpa. S jedne strane euforija. S druge suze, šok i nevjerica.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Propast tvrtki, dugovi veledrogerijama, prisjećanje na žene žrtve nasilja – Sve je to u tjednu za nama zasjenila afera JANAF Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Prvo olujno nevrijeme pa burna proslava Oluje: Hrvatska politika u Kninu je nakon 25 godina konačno okrenula novi list

Nekadašnji milijarder i showman - podijelio je i svijet. Što će to donijeti njegova politika i hoće li ispuniti prijetnje iz kampanje - tek će se vidjeti. Sevnica, odakle potječe prva dama Amerike, još slavi.

"Biebermanija"

Donald Trump zapalio je Ameriku. Kanađanin Justin Bieber, u čiju zemlju nakon američkih izbora mnogi žele odseliti - zapalio je Hrvatsku. Tek su mu 22 godine. Tinejdžerice su zbog njega spremne danima kampirati na otvorenom - sve kako bi bile bliže svom idolu.

HDZ pogazio jedno od najvažnijih predizbornih obećanja

Inače mirnog ministra financija, isprovocirali su ugostitelji. Kavu neće prodavati po nižoj stopi PDV-a od 13 posto. Ministar je popustio je Mostu. Ne bi trebali poskupjeti kruh, mlijeko i lijekovi.

HDZ je tako pogazio jedno od svojih najvažnijih predizbornih obećanja. Ništa od manje stope PDV-a.

Partneri s obje strane Markova trga zaoštrili su odnose i oko plaća dužnosnika. Za razliku od premijera i stranačkih mu kolega - Most ne misli da trebaju rasti i kane to mijenjati.

Nakon Orašja - nove tenzije

Nakon Orašja, iz Republike Srpske nove tenzije protiv hrvatskih časnika i generala. Ovaj put "podgrijane" starim istragama i optužbama za ratni zločin u BIH. Nakon službenih razgovora s Draganom Čovićem, ozbiljne prozivke iz susjedstva zatekle su hrvatsku Predsjednicu i u rodnom kraju.

Horvatinčić opet na sudu, na sudu i Kalmeta

Pet godina od pomorske nesreće - Tomi Horvatinčiću opet će se suditi za njezino izazivanje i smrt talijanskog bračnog para. Uvjetnu presudu sud je poništio.

Oko 15 milijuna kuna tešku optužnicu za navodne muljaže s izvlačenjem love iz HAC-a, na sudu će osporavati i Božidar Kalmeta, koji se u međuvremenu, predomislio. Iako je obećavao, ne misli otići s funkcija u HDZ-u.

Sve događaje koji su obilježili uzbudljivi tjedan na zalasku pogledajte u prilogu Ivane Pezo Moskaljov.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene