Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD SOLINA

Požar u okolici Splita stavljen pod kontrolu, na požarištu ozlijeđen vatrogasac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar kod Splita je pod kontrolom i otvorenog plamena nema. Gorjelo je i na Braču, gdje je vatra došla i u blizinu kuća, no i taj je požar pod kontrolom.

Kod Solina je malo iza 14 sati izbio požar koji je gutao gustu borovu šumu, a vatra je stigla i do brze ceste Solin-Klis, koja je neko vrijeme bila zatvorena.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Otvorenog plamena, koliko su vidjeli naši reporteri na terenu, više nema, ali ima dosta dima, pa zračne snage natapaju teren vodom. Otvorena je brza cesta koja je bila zatvorena.

Nekoliko je objekata nagorjelo. Razgovarali smo s nekoliko ljudi kojima su nagorjeli prozori i dio fasade.

''Očajno, to je bio pakao, pakao i u zadnjim trenucima sam izvukao auto iako sam invalid. Imam automatik auto pa sam ga izvukao'', rekao je Frane Bukić.

''Vatra je došla do kuća u jednom momentu. Kuće su bile ugrožene ali su uspješno obranjene uz pomoć zračnih snaga i zemaljskih sve je uspješno obranjeno'', rekao je Antonio Milković iz DVD-a Solin.

U gašenju su sudjelovala tri kanadera i dva helikoptera, potvrdio nam je i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik. Vatrogasac, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vranjic, ozlijeđen je na požarištu na području Klisa te je vozilom hitne pomoći prevezen na odjel za plućne bolesti splitskog KBC-a i stanje mu je stabilno, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Ozlijeđeni vatrogasac bio je angažiran na gašenju požara u području Majdana kod Klisa, a prema informacijama iz DVD-a Vranjic, trenutačno se osjeća dobro.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su da je požar na kliškom području stavljen pod nadzor te da su na tom požarištu trenutno dva helikoptera koji natapaju prostor kako se vatra ne bi ponovno razbuktala.

I vranjički vatrogasci izvijestili su da su uspjeli spriječiti širenje tog požara u smjeru sela Mravinci, a također su zaustavili prodiranje vatrene stihije u smjeru izvorišta rijeke Jadro koje je na području općine Klis. Dodali su kako trenutačno nemaju informacija o materijalnim štetama koje je uzrokovao ovaj požar, ali su rekli kako zgarišta mjestimično izgledaju grozno. Ondje će, kažu, ostati dežurati tijekom noći.

Gorjelo i na Braču

Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije, popodne je bio na otoku Braču gdje je također vatra u jednom trenutku zaprijetila kućama, no taj je požar trenutno pod kontrolom. 

''Požar je lokaliziran, stavljen je pod kontrolom, sve snage su na rubovima, sve snage su na rubovima, saniramo rubove, objekti nisu jako oštećeni. Nešto malo ima izgorenih maslina i vinove loze i niskog raslinja'', rekao je Ivan Jagić, zamjenik županijskog zapovjednika.

Taj je požar izbio u srijedu nešto prije podneva, no kuće zasad nisu ugrožene. Vatra je planula u polju između Donjeg Humca i Nerežišća.

Ivan Jakšić, vatogasni zapovjednik koji se nalazi na požarištu, rekao nam je da je vatra u jednom trenutku došla na oko 200 metara od kuća, no vatrogasci su ih uspjeli obraniti. 

Na požarištu su sve bračke vatrogasne postrojbe, a pomažu im dva kanadera te po jedan air tractor i helikopter za gašenje požara

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene