Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IPAK JE POPUSTIO

Svećenik Adamu opet radio probleme: "Stvaraš gužvu meni!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adam Kadić iz Gradišta kraj Županje ipak se pričestio s ostalom djecom, a svećenik je na kraju odustao od namjere da Adama i još dvoje djece s posebnim potrebama odvoji od ostalih. Ipak, nije sve prošlo glatko.

Jedanaestogodišnji Adam, čija je priča u subotu glasno odzvonila u javnosti, a kojem svećenik nije htio dopustiti da na pričesti stoji na oltaru s ostalim prvopričesnicima jer je dijete s posebnim potrebama, danas se ipak pričestio s ostalima.

Pročitajte i ovo Automat za naplatu parkiranja Svaka čast Ovaj grad je svojim stanovnicima osigurao besplatan parking i dimnjačarske usluge Ilustracija Run for Down Utrka na nasipu: U Zagrebu se trči radi plemenitog cilja

Adam i majka Slavica u Crkvu su  krenuli s grčem. Jer prema svećenikovoj odluci Adam i još dvoje djece s posebnim potrebama nisu mogli na oltar s ostalim prvopričesnicima.

"Išla sam samo s tim da obranim svoje dijete, da i oni postanu djeca, da ih prihvate kao zdravu djecu, a ne da ih toliko izoliraju, da ih odvajaju", kaže Slavica Kadić

 Ali danas kad su stigli na pričest ipak druga priča. Svećenik je svu djecu pozvao da sjede u klupama. Adam i još dvojica učenika s posebnim potrebama su među posljednjima primili pričest, ali ni to nije prošlo glatko.

Svećenik mu isprva nije htio dati hostiju u ruke, a Adam je odbijao primiti hostiju iz svećenikovih ruku u usta. Prišla je i njegova majka, ali Adam nije htio popustiti.

"Stvaraš gužvu meni", rekao mu je svećenik, pa se okrenuo prema kameri i rekao: "On neće, šta da mu ja radim". Na kraju je svećenik ipak popustio i Adamu dao hostiju u ruku, na što su okupljeni u crkvi zapljeskali.

"Žao mi je što se to dogodilo i nastojat ću stupiti u kontakt s tom obitelji. Mislim da je to stvarno na margini cijelog pastoralnog rada i vjerujem da se takva stvar više neće dogoditi", rekao je Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki. Hranić je rekao da misli da nije dobro da se takva stvar dogodi. "To dijete nije ništa manje vrijedno. Ne znam što je nagnalo našega župnika, on je inače uvijek bio dobar svećenik, marljiv i radin. Malo je staroga kova", kaže Hranić.

Adamova mama kaže kako je svećenik iskoristio priliku i istaknuo svoje nezadovoljstvo. "Pronio me opet kroz misu da sam nikakva majka, ali dobro. Njemu će na dušu", kaže Slavica, Adamova majka.

No Adam danas ipak nije micao smiješak s lica, a pokazao je i sliku Isusa koju je dobio. "Poklon sam dobio. Hvala". 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene