Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stan pretvorio u odlagalište otpada

Susjed "iz pakla" fizički nasrnuo i na ekipu Provjerenog: "Razbit ću ti glavu! Isključi kameru i makni se!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provjereno ovog četvrtka donosi priču o Damiru Jovanoviću, 60-godišnjaku iz Pule, prvom čovjeku u Hrvatskoj koji je izbačen iz vlastitog stana – jer je stan pretvorio u odlagalište smeća. S ovim slučajem upoznate su sve nadležne institucije, a Damir Jovanović otprije je poznat policiji.

Ekipa Provjerenog, nakon što je prije godinu dana izvijestila javnost o istoimenom čovjeku, ponovno se uputila se na adresu stana u Marulićevoj ulici u Puli, a tamo su ih dočekali ogorčeni susjedi.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

"Smeće je tu? I više, ne znam je li isto kao zadnji put!" kazala je susjeda Ljiljana Despot navodeći kako je Damir nastupio agresivnim stavom prema njoj i suprugu: "Jednom me udario kad sam išla u podrum. Suprug me zaštitio i udario ga, i onda je moj muž dobio kaznu od 500 kuna koju je platio, a ovaj nije."

U Damirovu agresivnost uvjerila se i ekipa Provjerenog na koju je i fizički nasrnuo. 

"Razbit ću ti glavu! Isključi kameru i makni se!" zaprijetio je reporteru Mati Barišiću i kolegi snimatelju.

"Nismo uopće mogli ući, morali smo izbiti šarke na vratima jer je bio zatrpan smećem od poda do plafona. Iznesli smo u tri dana, deset je radnika radilo na tome, oko 180 kubika smeća", izjavio je upravitelj zgrade još u svibnju prošle godine, a situacija ni danas nije bolja.

"To je poraz cijelog sustava države. Zakonodavac nije predvidio ljude koji izlaze izvan okvira. On ne radi, nema dokumente. On nema love i ne možeš mu ništa naplatiti. I svi od toga bježe i peru ruke", kazao je upravitelj zgrade.

U potrazi za odgovorom ekipa Provjerenog uputila se i u Centar za socijalnu skrb gdje su ih potom uputili na druge institucije, kamo su i otišli. Policija zna za Jovanovića i tvrdi, postupali su po svakoj prijavi. A znaju ga i gradske vlasti.

"Jedna teška situacija. Ne bih se složio da Centar za socijalnu skrb ne može ništa. Mislim da su oni neke korake već i poduzeli. Moramo poštovati norme države da postoji privatno vlasništvo. S druge strane, trebamo biti i svjesni svojih postupaka i biti odgovorni za njih. Nije tu problem samo smeće već i nasilje, tu je i policija intervenirala zbog toga", izjavio je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Dok je u pripremi novi prijedlog zakona koji bi omogućavao da se ovakve situacije rješavaju brže i jednostavnije, zasad je jedini uspjeh onaj stanara. Tužbom na sudu, zajedno s upraviteljem zgrade, uspjeli su napraviti presedan u zemlji.

Prilog o čovjeku koji ignorira institucije koje ni same ne znaju što bi s njime te kakvu su pobjedu izborili stanari, ne propustite pogledati ovoga četvrtka u Provjerenom od 22.30 na Novoj TV.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene