Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Potrošili su vrijeme"

MOST SE "POSKLIZNUO" NA ROKOVIMA Što je ostalo od njihovih 7 uvjeta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most je na kraju, kako se čini, ipak značajno izmijenio ono što je zagovarao u kampanji. Oporba tvrdi da su njihovi zahtjevi polovična rješenja koja neće poboljšati kvalitetu života građana i sprema još jedan zahtjev za ocjenom ustavnosti. HDZ pak o svemu šuti.

Slika Mosta u Saboru drugačija je od one iz kampanje. Ultimativnih sedam uvjeta za suradnju na kraju se sasvim promijenilo. Na rokovima se, po svemu sudeći, poskliznuo Most, koji je od ulitmativnog zagovaranja svojih sedam zahtjeva, na kraju ipak, značajno izmijenio ono što je zagovarao u kampanji.

Pročitajte i ovo Branko Skorić o urušavanju mosta Za Dnevnik Nove TV Kapetan Skorić o detaljima udara broda u most u Baltimoreu: "Došlo je do panike kad su vidjeli što se događa" Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

"S obzirom da je gospodin Petrov postao predsjednik Sabora, što je nama jako bitno zbog procedure i dnevnogreda, odlučili smo se za drugačiju tehniku i ne idemo po hitnom postupku", kazao je Miroslav Šimić, predsjednik Kluba zastupnika Mosta. Iz te su stranke ranije isticali kako je njihovih sedam zahtjeva usmjereno poboljšanju kvalitete života hrvatskih građana.

No, s kvalitetom života Mostovi prijedlozi, tvrdi oporba, nemaju veze. Najavljuju i mogućnost upućivanja još jednog zahtjeva za ocjenu ustavnosti. "Nijedan zakon nije cjelovit nego se ide na parcijalna rješenja, npr. preferencijalno glasovanje. HDZ namjerno pušta da se Most upeca u svoju zamku kako bi u konačnici Ustavni sud srušio sve zakone", kazao je Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a.

Tog je rizika, čini se, svjestan i Andrej Plenković. "To jest rizik, ali mi smo stavili iznimku koja je logična i odnosi se na aktualni saziv Sabora", rekao je Plenković.

A za aktualni saziv, smatra prof. Tihomir Cipek, Most je trebao pripremiti bolje prijedloge.

"Rekao bih kako je jasno da je Most potrošio vrijeme, a da nije došao s kvalitetnim prijedlozima, tim više što su bili na vlasti. Njihovi su ljudi obnašali vlast u nekoliko ministarstava i mogli su doći s konkretnim prijedlozima", istaknuo je Cipek i dodao: "Ali i reformama, koje bi izravno utjecale na kvalitetu života građana".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene