Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoji li problem?

Provjerili smo koliko je jednostavno autom doći do Zračne luke Franjo Tuđman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad bi vas netko upitao znate li doći automobilom do nove Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu, biste li mogli pogoditi iz prve? Dio vas sigurno bi, no mi smo otkrili na vlastitoj koži, da ako se samo slijede table za aerodrom koje su postavljene na putu do njega, to postaje izazov.

Zadatak je bio jednostavan, nakon prelaska rijeke Save Avenijom Većeslava Holjevca, koja bi bila možda i najprirodnija ruta za put do Zračne luke Franjo Tuđman iz centra Zagreba, probati samo uz pomoć tabli koje upućuju prema aerodromu, doći do njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odlučili putnici Pomeli konkurenciju: Zagrebački Tuđman proglašen najboljim u Europi! Slika nije dostupna Zbog radova na stazi Zračna luka Franjo Tuđman dva mjeseca će biti zatvorena noću

Na potezu Avenija Većeslava Holjevca-Avenija Dubrovnik-Ulica Savezne Republike Njemačke-Avenija Većeslava Holjevca, što se prometnih tabli tiče, nije bilo problema.

Problema nije bilo niti na čvoru Buzin, na kojem se uključujemo na zagrebačku obilaznicu, slijedeći upute samo s prometnih tabli, no prvi problem zatekli smo odmah iza čvora Buzin.

Već na idućem čvoru, izostale su upute da morate nastaviti ravno pa se može dogoditi da zbunjeni skrenete na tom čvoru ponovno prema Velikoj Gorici i promašite put prema aerodromu (barem onaj najbrži). No slijedeći našu logiku praćenja uputa do iduće table, krenuli smo ravno, ali ipak nismo sigurni kako bi, recimo, turisti postupili na našem mjestu.

'Postoje i alternativni pravci prema Zračnoj luci Franjo Tuđman, no ako slijedite prometne upute, onda ćete ići rutom kojom smo išli i mi. Alternativni pravci vode preko stare Zračne luke Zagreb i preko Sajmišne ceste, no ovaj potonji nije za vozače koji nisu upoznati s tim dijelom grada.' Nakon toga, bile su još četiri prilike da se prometnim tablama upozori vozača da se približava Zračnoj luci Franjo Tuđman i tu javio problem. Približavajući se čvoru Kosnica, prometne table dale su samo do znanja da se tamo možemo odvojiti prema Velikoj Gorici, Zagrebu i industrijskoj zoni, dok je tek diskretnom manjom grafikom aviona na bijeloj kockastoj pozadini, bilo naznačeno da se trebamo odvojiti prema aerodromu na čvoru kosnica. Štoviše, taj znak je stajao iza natpisa "Velika Gorica", a mi smo ga tek primjetili pregledom video materijala u redakciji.

Nismo sigurni da bi svi primijetili taj nespretno postavljen znakić, pa bi se vrlo lako moglo dogoditi da ponetko zaluta prema čvoru koji se spaja na Slavonsku aveniju i autoput prema istoku Hrvatske. Ipak skrenuli smo udesno na čvoru Kosnica i tek tad uočili primjerenu prometnu tablu, koja, kad ste već ušli i odmakli u odvojak, daje do znanja da ste na pravom putu i da trebate skrenuti dalje udesno, na velikogoričku obilaznicu i dalje prema aerodromu. Nakon čvora, prometnih tabli ne nedostaje i posve je jasno kamo trebate ići.

Ipak, primijetili smo i par zanimljivosti. Prva je ta da je samo na jednoj tabli, na čitavoj ruti kojom smo išli, bila naznačena udaljenost do zračne luke Franjo Tuđman, a to je bilo odmah po silasku s čvora Kosnica. Tamo je stajalo da nas dijele tek tri kilometra od aerodroma. Drugo, obzirom da je riječ o uputama prema međunarodnoj zračnoj luci, primijetili smo da niti jedna prometna tabla nije imala dvojezičan natpis, tako da strancima jedino ostaje orjentirati se po znaku zrakoplova.

U priloženom videu možete vidjeti najzanimljivije trenutke iz našeg puta prema aerodromu pa procijeniti sami ima li manjkavosti u zatečenim uputama ili ne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene