Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele getoizaciju

Prosvjed u Svetoj Klari protiv izgradnje romskog naselja: Nemamo vrtić ni Dom zdravlja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Svete Klare prosvjeduju na mjestu gdje bi se navodno trebalo izgraditi romsko naselje.

Imaju dojave, kažu, da se na tom mjestu planira izgradnja romskog naselja, pa današnjim prosvjedom Gradu Zagrebu šalju upit što će s time biti. Protiv novih susjeda predali su peticiju Gradskom poglavarstvu.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

'Okupili smo se ovdje pod geslom ne trebamo naselje u naselju. Dobili smo dobili informaciju da gradonačelnik Bandić i Grad Zagreb na ovom tu zemljištu žele izgraditi romsko naselje. Oko 45 kuća bi tu trebalo biti', kazao je mještanin Josip Bilanđija.

Mještani Klare ističu kako nisu protiv izgradnje romskog naselja, ali da ne žele da se ono izgradi prije vrtića ili Doma zdravlja.

'Nismo dobili nikakvo rješenje ni da ćemo dobiti kanalizaciju ili vrtić. Nemamo ni školu ni crkvu...', rekla je mještanka Marija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene