Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVO FINANCIRANJE AGROKORA

Ramljak o sastanku sa Sberbankom: "Izašli su zadovoljni, njihov stav saznat ćemo uskoro"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maksim Poletaev, drugi čovjek Sberbanka, sastao se danas i s izvanrednom upravom Agrokora.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dao je izjavu vezanu uz novo kreditiranje koncerna Agrokor. Kazao je kako se sastao s predstavnicima Sberbanka i "imali smo jedan vrlo konstruktivan sastanak. Mi smo iznijeli i prezentirali detalje tijeka restrukturiranja i razgovarali o novom modelu financiranja.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Njihov stav ćemo saznati uskoro, tijekom idućih dana, i vidjeti pristaju li na sudjelovanje u tome, da se pridruže ovom krugu banaka koje će kreditirati Agrokor", naveo je Ramljak. "O konkretnim iznosima nismo razgovarali, ali smo pri završetku razgovora o kreditiranju za Agrokor",  kazao je i rekao da ti razgovori idu u dobrom smjeru te da bi uskoro mogli iznijeti brojke i imena kreditora, koji uključuju lokalne i strane banke. "Ja bih volio da i Sberbank bude u tom klubu, ali to neće spriječiti druge banke da kreditiraju Agrokor", naveo je Ramljak.

Upitan jesu li predstavnici Sberbanka tražili jamstvo države kazao je da nisu. "Formalno taj zahtjev nismo nikad dobili. Na takav bi zahtjev bilo teško odgovoriti'', rekao je.

"Normalno je da Sberbank kao najveći kreditor grupacije iskazuje zabrinutost. Mislim da nisu imali punu informaciju o tijeku procesa i da su je sad dobili pa se nadam da ćemo i taj proces uspješno privesti kraju", kazao je Ramljak.

''Shema novog kreditiranja s roll-upom njima je prihvatljiva, ali još će je analizirati jer ovo je bio prvi sastanak na kojem se to ponudilo. Izašli su zadovoljni sa sastanka, jer su dobili informacije o financijskim pokazateljima pojedinih kompanija. Sezona je u tijeku i taj financijski rezultat će biti sve bolji i bolji. Svim dionicima će biti omogućena shema roll-upa u ovom novom financiranju. To znači da će se za jednu kunu u novom dugu priznati jedna kuna ili manje starog duga koji mogu prenijeti u prvenstvo naplate", kazao je Ramljak. Dodao je i da je interes drugih banaka velik, "interes koji oni nude premašuje iznos koji mi tražimo".

Nakon jutrošnjeg sastanka u Banskim dvorima, Maksim Poletaev, prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka, sastao se popodne i s izvanrednom upravom Agrokora.

Poletaev se nakon sastanka u Vladi s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministricom Martinom Dalić kratko obratio novinarima i kazao: "Imali smo jasan i otvoren sastanak. Razgovarali smo o puno toga. Naći ćemo rješenje. Financiranje će se nastaviti ovisno o razini suradnje", javio je reporter Nove TV Ivan Forjan.

Podsjetimo, Sberbank je od države zatražio prvenstvo u naplati, bez čega ne žele dati novi kredit Agrokoru. Izvršni direktor Sberbanka German Gref rekao je prošlog tjedna kako se ne bi trebali usvajati zakoni koji vjerovnicima naknadno ograničavaju njihova prava. Zaključio je i da bi hrvatska Vlada, ako je već preuzela upravljanje kompanijom, trebala preuzeti i odgovornost za dugove i dati za te dugove - državna jamstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene