Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku izvidi

Pomoćnik ministra iz redova Mosta prijavljen za krađu televizora - a što kaže Most?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaznena prijava za krađu televizora u zatvoru, od strane pravosudnog policajca - već zvuči zanimljivo.

Ali još je zanimljivije što je taj policajac danas pomoćnik ministra pravosuđa - iz redova MOSTA. Je li kaznena prijava osnovana ili nije - još se ne zna. Ali DORH već pola godine provodi izvide.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu

Pomoćnik ministra pravosuđa za zatvorski sustav prijavljen je za krađu televizora u zatvoru. Anđelka Dundića još u travnju prijavio je ravnatelj dubrovačkog zatvora - baš u danima kada je ovaj imenovan na dužnost pomoćnika ministra Šprlje. Ministar danas bez komentara, tek priopćenje iz njegova ureda.

''Nakon što nadležno državno odvjetništvo provede sve potrebne procesne radnje donijet će odluku o kaznenoj prijavi i odlučiti hoće li pokrenuti kazneni progon ili će ustanoviti kako nema osnove za pokretanje kaznenog progona. Ako državni odvjetnik ustanovi kako ima osnova za pokretanje ili provođenje kaznenog progona, podnijet će nadležnom sudu odgovarajući optužni akt. U tom slučaju će pomoćnik ministra Anđelko Dundić biti razriješen", poručuju iz Ministarstva. 

Osumnjičen je da je 2012. krivotvorio potpis o potvrdi o preuzimanju televizora prilikom izlaska alabanskog zatvorenika i prisvojio si televizor. Dundić je tada radio kao pravosudni policajac.

MOST - poznat po visokim kriterijima kada su u pitanju kaznene prijave i optužnice za sve koji se bave politikom poručuje - pričekajmo da izvidi budu gotovi.

''U Hrvatskoj svatko protiv svakoga može podići kaznenu prijavu, u ovom trenutku ja protiv vas ili vi protiv mene. Ne mora značiti da iza toga stoje neki argumenti ili dokazi. Ukoliko se pokaže da ima elemenata zbog kojih treba biti podignuta optužnica MOST će na to reagirati i poznat je naš stav da mislimo da osobe u tom statusu ne trebaju obavljati državne dužnosti'', kaže Mostov Miroslav Šimić.

A izvidi DORH-a u ovom slučaju traju od travnja kada je podnesena kaznena prijava. Pola godine utvrđuje se postoji li osnovana sumnja za krađu televizora u zatvoru ili ne. (Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene