Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

POJAVILE SE I PRIJE ZAKONA Kako je moguće da se ove slike nalaze na duhanskim proizvodima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani su iznenađeni fotografijama koje su se pojavile na pakiranjima duhana.

O pojavi šokantnih slika izvijestili smo u utorak u Dnevniku, a dan kasnije poslali smo upit Ministarstvu zdravstva kako je moguće da se fotografije pojave prije zakona?

Pročitajte i ovo doc. dr. sc. Željka Karin Uzrok teških bolesti Mladi sve ranije počinju s nepoželjnom navikom, petina ih je probala prije 13. godine: "Skoro 30 posto ih to radi iz navike, ali i zbog stresa" Ilustracija Anketa Dnevnik Nove TV Trebaju li pušači plaćati skuplje zdravstveno osiguranje? Pogledajte kako ste glasali

''Ministarstvo zdravstva poduzima niz aktivnosti vezano uz uključivanje relevantnih odredbi, uključujući odredbe koje se odnose na slikovna upozorenja za uporabu na duhanskim proizvodima kao i odgovarajući nadzor nad istim, u prijedlog Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda za koji slijedi propisana procedura'', poručili su iz Ministarstva.

Zakon nije stigao do Vlade, zbog čega je Europska komisija upozorila Hrvatsku.

"Naša je industrija očigledno pokrenula određeni postupak, jer više nije mogla čekati politiku koja kasni, odnosno Vladu koja kasni u odlukama", smatra Biljana Borzan (SDP).

Pušači i nepušači slažu se u jednom. Fotografije će teško natjerati pušače na prestanak pušenja.

Europska komisija će, takva je procedura, još nekoliko puta upozoriti Hrvatsku. Nakon 4 upozorenja - slijedi novčana kazna.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene