Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret lokalnim izborima

Otkrivamo što muči građane Nina i što imaju zajedničko s knezom Branimirom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske će biti sve više političara na raznim događajima kako se kampanja za lokalne izbore bude približavala.

Službena kampanja bit će kratka, počinje sedmog svibnja, a kandidati će za neku od osam tisuća pozicija na lokalnoj razini, koristit svaku prigodu za promociju. Ususret lokalnim izborima reporteri Dnevnika Nove TV obilaze Hrvatsku i donose priče o onom što stanovnici žele u svojem gradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

Seriju počinjemo pričom o Ninu - gradiću u Zadarskoj županiji, 15 kilometara udaljenom od Zadra. Sami mještani kažu kako žive u gradiću uzbudljive prošlosti i prekrasne sadašnjosti. No ta sadašnjost, prema onome što su Ninjani rekli reporteru Dnevnika Nove TV Šimi Vičeviću, može biti još ljepša.

Ninjani žele što više zgoditaka, a što manje promašaja. Stanovnici ovog grada žele biti moćni. Kao što je nekad bio njihov zaštitnik, knez Branimir.

Turizam je doista posljednjih godina u Ninu postao glavnom gospodarskom granom. Uz 40 nagrada, Nin je proglašen europskom destinacijom izvrsnosti i najromantičnijom destinacijom Europe. Sve je to dovelo do prave navale turista, ali isključivo u srcu sezone. A to, kažu Ninjani, zna izazvati - posve suprotan učinak. Zato žele bolja rješenja za gužve.

Dok stara ninska jezgra živi uređeni život, u rubnim dijelovima Nina stanovnike brine - sasvim drugačija slika. Obala koja se urušava, nogostup koji ne postoji, ulaganje koje je, ističu, minimalno.

Što sve muči građane Nina, što govore o svakodnevnim, ali i dugostojećim problemima grada, pogledajte više u video prilogu reportera Dnevnika Nove TV Šime Vičevića.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene