Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSAM MINISTARA PRIJAVILO IMOVINU

ŠTO SE KRIJE U IMOVINSKIM KARTICAMA? Od milijune vrijednih stanova do oranica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri Plenkovićeve vlade na kapaljku predaju svoje imovinske kartice. Dosad je osam ministara prijavilo svoju imovinu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova prijavio je promjene na imovinskoj kartici. "Ažurirano je sve, promjena, stan...", rekao je Orepić. 

Prijavio je plaću od 15.399 kuna. Ima kredit od 150 tisuća kuna iz 2007. te pozajmicu od 170 tisuća kuna od Pavuline Klepo. Od nekretnina ima stan u Pločama veličine 62 četvorna metra vrijedan 196 tisuća kuna, a suvlasnik je i dvije oranice ukupne veličine 2945 četvornih metara.

Ministar prometa Oleg Butković kaže da nema promjena na imovinskoj kartici. Na kartici je plaća od 16.093 kune. Ima kredit od 219 tisuća eura iz 2008. Od nekretnina ima stan u Novom Vinodolskom od 116 kvadrata vrijedan 150 tisuća kuna te građevinsko zemljište veličine 489 kvadrata procijenjeno na 75 tisuća kuna.

Novi ministar obrane Damir Krstičević prijavio je plaću od 16.255 kuna. Nema kredit, a od nekretnina ima dva stana u Zagrebu ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Vikendicu od 120 kvadrata vrijednu 638.400 kuna. Napisao je da ih je dobio kao dar roditelja od prodaje poljoprivrednih proizvoda. Ima i građevinsko zemljište od 868 četvornih metara vrijedno 593 tisuće kuna. Prijavio je i štednju od 385 tisuća eura.

Imovinu su prijavili i potpredsjednik vlade Davor Ivo Stier, ministrica Martina Dalić te ministri Lovro Kuščević i Tomo Medved ali se njihove kartice još obrađuju pa zasad nisu javno dostupne.

Ministrica demografije Nada Murganić nakon sjednice Vlade je tvrdila da je predala karticu, no u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kažu kako ministarsku karticu još nije predala. 

Pročitajte i ovo Marijana Petir PREDAJA KARTICA Doba godine kada svašta saznamo: Ušteđevina Marijane Petir iznosi - 700 tisuća eura Videozid: Imovinske kartice - 3 OBAVEZA DUŽNOSNIKA Objavljene nove imovinske kartice dužnosnika: Najviše pozornosti privukla je ona guvernera Vujčića, pogledajte i što imaju Plenković i Milanović

Ministar rada Tomislav Ćorić o svojoj nije htio ni razgovarati. Imovinsku karticu još nije predao ni premijer Andrej Plenković.

Za prijavu imovine članovi vlade imaju još osam dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene