Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obiteljski odmor: Mjesta gdje ste dobrodošli s djecom i ljubimcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Često je teško organizirati odmor s cijelom vašom obitelji, pogotovo ako želite povesti svog kućnog ljubimca. Evo nekoliko bajkovitih mjesta za aktivni obiteljski odmor u kojima je dobrodošao i vaš dlakavi mezimac.

Jesen je idealno godišnje doba za šetnje prirodom i uživanje u slobodnim vikendima s cijelom obitelji, koja naravno uključuje i ljubimca. Stoga smo za vas napravili izbor bajkovitih mjesta za aktivni obiteljski odmor koji uključuje i dodatnog člana – vašeg dlakavog mezimca.

Pročitajte i ovo Stari dani u Termama Sveti Martin (Foto: Facebook/Terme Sveti Martin) Pogled u prošlost Sada i nekada: Kako su izgledale najpoznatije terme u Hrvatskoj Slika nije dostupna Dan za avanturu Dosta vam je klišeja? Ovo Valentinovo može biti puno zabavnije

1. Fužine, Kolibe Zelena vrata

Samo tri km od pitoresknih Fužina skrivaju se kolibice, kao iz neke slikovnice, idealne za cijelu obitelj koja uključuje i vašeg ljubimca. Zamislite samo taj idiličan prizor kućice cijele od drva u kojoj se grijete na drva nakon cjelodnevnih obiteljskih aktivnosti na okolnom prostranom travnjaku.

Ne treba zaboraviti da se nalazite nedaleko od Zabavnog parka na otvorenom, a ugodnom šetnjom možete prošetati ili odbiciklirati do pitoresknih Fužina poznatih po bogatoj kulturnoj i gastronomskoj ponudi. Tamo možete omastiti brk delicijama od divljači i šumskih plodova, a nikako ne propustite posjetiti jezero Bajer i špilju Vrelo.

2. Međimurje, Terme Sveti Martin

Međimurci su poznati po življenju u skladu s prirodom, kao ljubitelji životinja, ali i ljudi. Zato ne čudi da su u njihovo carstvo uživanja LifeClass Terme Sveti Martin dobrodošle cijele obitelji. Djeca do 12 godina u aranžmanima za obiteljski odmor imaju besplatan smještaj, a dobrodošao je i vaš ljubimac.

U toplicama s ljekovitim vodama imate što raditi cijeli vikend ako ste se došli samo opuštati, no Terme nude i razne obiteljske izlete od kojih bi djeci mogao biti zanimljiv posjet farmi jelena, a cijeloj obitelji onaj u kojem se upoznaje Međimurje i sve blagodati ovoga kraja. Ako ste željni aktivnog odmora, iznajmite bicikle i istražite Međimurje sami. Samo 20 minuta vožnje biciklom od Termi nalazi se stari mlin na Muri i labirint ljubavi. Vaš pas će se trčeći za vama umoriti, nakon čega će mu zasigurno trebati spa-opuštanje više nego vama.

3. Slatina, Pustara Višnjica

Zanima li vas odmor na istoku Hrvatske, uputite se podravskom magistralom gdje nećete odoljeti zastati na imanju Višnjica, starom više od dva stoljeća, skrivenom iza perivoja prekrasnih starih lipa i kestena te visokih borova. U samom srcu imanja nekadašnjih grofovskih perivoja smješten je hotel, hostel i nekoliko luksuznih apartmana u kojima možete doći s cijelom obitelji, ali i kućnim ljubimcem kojeg je dozvoljeno držati u sobi, naglašavaju vlasnici imanja.

Pustara Višnjica idealna je za odmor s malom djecom jer nudi razne aktivnosti prilagođene za sva godišnja doba i sve uzraste. Tako vaše dijete može ići u školicu jahanja ili vožnju biciklima te se okušati u raznim prigodnim radionicama. S imanja se može ići na organizirane izlete na Dravu ili u Park prirode Papuk koji se nalazi u blizini. Posjetite planinarski dom Parka, uživajte u prirodnim ljepotama šećući poučnom stazom koja prolazi park šumom i malim kanjonom te ne propustite zastati kod slapa Skakavca koji ima čak 30 metara.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene