Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UNATOČ BUNTU GRAĐANA

PONOVNO NIČE TERASA NA CVJETNOM! Postavlja se konstrukcija pred kafićem Tome Horvatinčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postavljanje konstrukcije za nove terase na Cvjetnom trgu izazvalo je početkom listopada pravi bunt građana pa su na koncu uklonjene. No, čini se, ne zadugo.

Građani Zagreba u nevjerici su danas pratili zbivanja na Cvjetnom trgu, gdje su radnici počeli postavljati konstrukciju za terasu kafića u vlasništvu Tomislava Horvatinčića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna manje prostora za cvijeće Prosvjed na Cvjetnom trgu: "Trg bez cvijeća i kita, sve zbog bandita" Slika nije dostupna Pospremili ga u kućice Cvjećarima manje izložbenog prostora na Cvjetnom, Bandić: "Cvijeće guši promet"

Podsjetimo, postavljanje konstrukcije za nove terase na Cvjetnom trgu izazvalo je početkom listopada pravi bunt građana. Iz gradske uprave prvo su ustvrdili kako je sve obavljeno po propisima te da se poštuje gradski pravilnik za postavljanje objekata tog tipa, što je potvrdio i gradonačelnik Milan Bandić, no nakon mirnog prosvjeda građana i kritike niza udruga i stranaka, koji su ustvrdili da je navedeni gradski pravilnik prekršen, Bandić je ipak odlučio da će terase biti uklonjene.

Ipak, već je tada rečeno kako to ne znači da se terasa neće vratiti na Cvjetni, samo će biti manjih dimenzija i postavit će se između Varšavske i ulaza u prolaz Centra Cvjetni. "Pišu se nova rješenja, nova kvadratura i gospoda, ukoliko žele, će to prihvatiti, a ukoliko ne, neće biti nijedne terase", rekao je tada Bandić. Montiranje te manje terase počelo je, kako se čini, upravo danas.

O spornim terasama na Cvjetnom oglasila se u listopadu i Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, koja je izravno optužila Bandića da je kumovao njihovu postavljanju.

Na pitanje jesu li njene tvrdnje točne, Bandić je rekao da će se "sve doznati na vrijeme" i novinarima poručio - "Pustite".

"A što se tiče ovoga što se dogodilo na Cvjetnom trgu, ja sam u četvrtak ujutro prije puta rekao da ću napraviti ono što sam napravio. Jučer je to uklonjeno, a idući tjedan će snositi konzekvence ili sankcije oni koji su to učinili. Strpite se i bit će sve onako kako sam rekao. Najbitnije je da smo napravili reda sada tamo i da toga više tamo nema", istaknuo je tom prilikom Bandić.

Krešimir Horvatinčić iz Hoto Grupe poslao je tada pisano priopćenje, u kojem je istaknuo: "Po zaprimanju rješenja od strane Grada Zagreba u konzultacijama s našim odvjetničkim društvom razmotrit će se i poduzeti odgovarajuće pravne radnje radi zaštite naših povrijeđenih prava".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene