Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA VIŠE BESPLATNO NA NAŠ RAČUN

Vlaho Orepić mijenja ustaljena pravila za hrvatske dužnosnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema više besplatnog ručka u državnim rezidencijama. Ono što je Tihomir Orešković ručao na naš račun, Andrej Plenković će, izgleda, morati platiti.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić mijenja pravila za sve one koji će ubuduće gostovati u državnim rezidencijama. Gosti bi tako usluge dobavljača plaćali sami. Ugovor s Agencijom za komercijalnu djelatnost odlučio je mijenjati nakon boravka bivšeg premijera Tihomira Oreškovića s obitelji u MUP-ovoj vili Costabella.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U igri minimalac i plaće dužnosnika Bernardić ne odustaje od Mosta: Pozvao Petrova na kavu! Slika nije dostupna Na račun poreznih obveznika Dobre plaće za ništa rada: 6+6 zatražili Tomislav Karamarko, Josipa Rimac, Tihomir Jakovina...

Nekoliko desetaka tisuća kuna troška za hranu i piće koje je tijekom boravka u MUP-ovoj vili u Rijeci napravila obitelj Orešković ipak će platiti porezni obveznici. Ministar Orepić inicirao je izmjenu ugovornih odnosa između AKD-a i MUP-a, u kojima se sada mijenja način definiranja troškova gostiju, na način da će budući gosti objekta svoje troškove izravno plaćati dobavljaču usluge za kojeg se odluče.

Nakon što su mediji bivšeg premijera prozvali zbog golemih troškova ljetovanja njegove obitelji u vili on je ponudio platiti. No platiti neće, jer retroaktivno te troškove nije bilo moguće specificirati odnosno razdvojiti troškove obitelji Orešković od ostalih troškova. Naime ugovorom između MUP-a i AKD-a upravo je agencija ta koja se brine o svemu. Od nabavke hrane te pripreme jela i pića do troškova održavanja objekta i plaća zaposlenih u vili.

Troškove fizičkim osobama, kažu iz AKD-a, nije moguće fakturirati. Zoran Milanović kaže kako je tijekom svojega mandata na to posebno pazio.

''Za troškove moje obitelji ni na Hvaru ni u Costabelli ni jedna jedina kuna nije potrošena. Govorim o troškovima hrane i pića. Troškovi osiguranja su državni troškovi. Dakle ni jedna jedina lipa. O tome sam strogo vodio računa četiri godine. I te troškove sam financirao iz svog džepa. Moja supruga i ja'', rekao je bivši premijer Zoran Milanović.

Ipak, čini se kako će ostale troškove gostiju državnih vila i dalje snositi država.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene