Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CRKVA U HERCEGOVINI ŠUTI

Mještani Međugorja o Papinoj kritici ukazanja: "Zašto se Gospa djeci ne bi mogla obraćati 40 tisuća puta'"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u Međugorje stigao posebni izaslanik Svete Stolice, papa Franjo ponovno je uzburkao duhove. Izrazio je sumnju u ukazanja i ponovno govorio o Gospi kao poštarici.

Papa Franjo je, na povratku iz Fatime, o svakodnevnim ukazanjima u Međugorju govorio ovako: "Preferiram Madonu kao majku, našu majku, a ne Madonu koja je šefica telegrafskog ureda i svaki dan šalje poruku u točno određeni sat. To nije majka Isusova. I ta navodna ukazanja nemaju vrijednost. To izražavam kao osobno mišljenje".

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji

Davor Ljubić, vlasnik putničke agencije, kaže da Papa nije rekao ništa novo. "Ono što je čudno je da je Papa izrazio svoje osobno mišljenje. U Fatimi je Gospa zvala djecu da do kraja godine u određeno vrijeme dođu na određeno mjesto. Zašto se to ne bi moglo događati i 40 tisuća i nešto puta", pita Ljubić, čija agencije godišnje preveze oko 30 tisuća hodočasnika.

"Što se mene tiče kao turističkog radnika, čovjeka koji organizira i prima hodočasnike u Međugorje, tu se ništa neće bitno promijeniti jer i do sada su bile skepse prema međugorskim ukazanjima. Skepse su bile i ostale, onaj tko vjeruje vjerovat će i dalje, tko ne vjeruje neće ni dalje", kaže Ljubić.

Predstavnici Crkve u Hercegovini danas o svemu bez komentara. Franjevci o svemu šute. Unatoč svemu, hodočasnici ne prestaju dolaziti. Danas ih je ovdje oko pet tisuća. Iz Turističke zajednice kažu stigli su sa svih strana svijeta.

U Međugorju misle i da Papine riječi znače korak prema reguliranju Međugorja svetištem. Istodobno, Papa ne odbacuje mogućnost da se Gospa u Međugorju u početku ipak ukazala. No, službeni stav Crkve još će se čekati. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene