Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLOGANI I PORUKE

Počinje bitka za birače, pogledajte adute stranaka u kampanji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slogani stranaka, posebnice onih najvećih, prilično su slični - svima je zajednički nazivnik pozivanje na - zajedništvo, smatra komunikacijska stručnjakinja dr. sc. Gabrijela Kišiček.

Dva mjeseca prije lokalnih izbora, dvije najveće stranke SDP i HDZ birače će, otkrivamo, privlačiti sličnim sloganima o zajedništvu. Kandidati će imati i lokalne poruke. Svi obećavaju fer kampanju, no već sada ne manjka udaraca ispod pojasa.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja - 2 Pjesme i slogani Grmoja o sloganu Mosta koji je isti kao i Vučićev: "Imamo možda samo jednu poveznicu" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Nakon pobjede u stranci, Davor Bernardić ide sa SDP-om na prve izbore. Do birača će sloganom - "Zajedno možemo".

"Ta je poruka prije svega nastala na temelju Deklaracije o dobrom društvu, koji su nedavno predsjednici lijevih stranaka potpisali u Koprivnici. Ali 'Zajedno možemo' je jedna temeljna poruka zajedništva lijevih opcija i opcija centra", kazao je Alen Kišić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina.

Kandidati imaju i lokalne poruke, a HDZ se slogana "Vjerodostojno" ne odriče. No, ovaj je put on u drugom planu. U prvom je zajednička poruka - "Jedna Hrvatska".

"Mi ćemo naravno u ovoj kampanji nastojati iskoristiti pozitivan rezultat koji HDZ trenutno ima na državnoj razini, veliku popularnost koju HDZ ima prema istraživanjima", rekao je HDZ-ov Gordan Jandroković.

Slični slogani najvećih političkih rivala nisu slučajnost, smatra komunikacijska stručnjakinja dr. sc. Gabrijela Kišiček. "Mislim da je razlog jednostavan - vodeći političari su primijetili da se hrvatsko društvo suočava s promjenama. I oni svojim sloganima žele istaknuti osnovnu poruku - zajedništvo", kaže ona

Šef HNS-a podršku kandidatima daje obilaskom terena. Nacionalni slogan nemaju. Ali svoj ima Anka Mrak Taritaš. U političkoj utakmici je s porukom - "mrak gradonačelnica". "Mrak je pojam za nešto dobro, jako afirmativno. I odlučili smo iskoristiti to moje prezime, igramo se s njim na različite načine", kaže Mrak Taritaš, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

Most se drži prokušanog - "Baš zato Most". No i njihovi kandidati planiraju do birača doprijeti lokalnim sloganima. Vjeroučitelj i vatreni navijač Dinama Marko Sladoljev još ne otkriva svoje adute za Zagreb. "Bit će jedan slogan u kojem ću se ja kao rođeni Zagrepčanin ugodno osjećati. Znači, bit će ili neka zagrebačka stara riječ ili sleng", rekao je Sladoljev, kandidat za gradonačelnika.

A dva mjeseca prije izbora, startala je i prljava kampanja. Na udaru se našao Most, ali i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Protiv njega su osvanuli plakati s porukom "Sretan put i budite aktivni u Saboru kao i do sada". Vrlo brzo uzvraćeno je odgovorom: "Hvala, hoću - sve za Goricu!"

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene