Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugovječni političari

Ukupno vladaju 90 godina: Otkrivaju formulu njihove dugovječnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči lokalnih izbora mnogi smišljaju strategiju kako osvojiti vlast u svojemu mjestu ili gradu, a njima je to pošlo za rukom i po nekoliko puta. Tajnu svoje političke dugovječnosti petorica načelnika i gradonačelnika otkrili su i Novoj TV.

Oni ukupno vladaju 90 godina. Formula dugovječnosti za sve je ista- Kažu - žive za svoje gradove i mjesta.

Pročitajte i ovo Kandidat ekstremno desnog AfD-a pobijedio za gradonačelnika na istoku Njemačke Dobio gotovo 60 posto glasova Raste popularnost ekstremne desnice: Kandidat AfD-a pobijedio za gradonačelnika na istoku Njemačke Policija - 1 USKOK u akciji Pao šef aerodromske policije: Gradonačelniku čuvao parkirani auto bez naknade, omogućio šverc krivotvorene robe...

"Nastojim ne izigrati povjerenje", kaže načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić koji je na vlasti od 1993. godine.

"Znate koliko je čovjek sretan kad radi posao koji voli, u kojem uživa, kojeg poznaje, živi ga... On mu je zadovoljstvo, hobi... U biti igra", ističe gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, na vlasti od 2000. godine.

"Odbijao sam puno možda i primamljivih ponuda za odlazak u parlament, vladu, neke druge dužnosti... Međutim, moj odabir je uvijek bila Rijeka", slaže se i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je također na vlasti od 2000. godine.

"Znači, da gradska uprava bude takva da uvijek bude servis građana, da se oni mogu obratiti, da mogu doći po savjet, da im se nekako u gradskoj upravi nešto riješi", otkrio je "tajnu" vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić koji je na vlasti od 1997. godine.

Iza njih je mnoštvo projekata koji su izmjenili njihove sredine.

"Kažu neki da je Bundek. Drugi kažu da je Sljeme. Treći kažu da je most Jankomirski i Domovinski", nabraja Bandić.

"Na prvo mjesto bih svakako stavio sveučilišni kampus. Dakle, nije bilo lako izboriti se da vojska napusti područje Trsata", ističe Obersnel.

"Formiranje poslovne zone, industrijske zone... Prvenstveno s ciljem stvaranja i otvaranja novih radnih mjesta", smatra pak gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji je na vlasti od 2005 godine.

"Zatvoreni bazeni u Vinkovcima, dvije nove škole - jedna srednja i jedna osnovna i 3 sportske dvorane", ističe vinkovački gradonačelnik Karlić.

Ipak, njihovi najdraži projekti nisu ni oni najveći, ni oni najskuplji.

"Jedan višenamjenski prostor, znači ne samo za održavanje kino predstava u 3D i 2D projekcijama, nego i mogućnost održavanja i kazališnih predstava i koncerata", kaže Batinić. 

"Uvođenje nekih predmeta u osnovne škole poput "Moje Rijeke" gdje djeca uče nešto o povijesti Rijeke i naravno, građanski odgoj", kaže Obersnel.

"Jedan od najdražih mi je izgradnja Vinkovačke pješačke zone. Mislim da je to nešto što su građani s oduševljenjem prihvatili", kaže Karlić.

"Pomoć u kući, jedna jako bitna stvar zajedno s našom županijom. Tu je i produženi boravak za djecu u osnovnoj školi", kaže načelnik Kovačić.

A posla još ima.

"Projekt koji bih želio da se uspije završiti je zatvaranje centra Ivanca i pretvaranje u pješačku zonu".

"Obnova fasada i antigrafitiranje. Kad to napravimo, za 6 - 8 godina, onda će Zagreb biti najljepša europska metropola".

"Crtić s tri odvojene grupe, nova školska kuhinja i blagovaona koja će biti i za jedan i za drugi prostor", planira načelnik Općine Veliko Trojstvo.

I nije im dosta - i na ovim izborima bore se za glasove birača. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene