Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andrej Plenković

"Nepravilnosti s putnim nalozima bilo je i nakon Milanovićeve vlade"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković održao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je kazao kako je dobio informacije da postoji niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti vezanih uz putne naloge.

Premijer Andrej Plenković na izvanrednoj je konferenciji za medije kazao kako uz slučaj trojice posebnih savjetnika u vrijeme vlade Milanovića postoji još niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti vezanih uz putne naloge.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Andrej Plenković Sjednica Vlade FOTO Pogledajte nove koeficijente u državnim i javnim službama

Nije želio otkriti je li riječ o nepravilnostima za vrijeme vlade Tihomira Oreškovića, već je tek kratko poručio da je riječ o putnim nalozima nastalima za vrijeme nakon vlade Zorana Milanovića.

"Nakon što je u javnost dospjela afera Dnevnice, zamolio samo nadležne službe da uz slučaj trojice posebnih savjetnika u vrijeme vlade Milanovića, pogledaju i druga putovanja. Proteklih dana dobio sam informacije da postoji još niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti vezanih uz putne naloge. Obavijestio sam državnog odvjetnika o sumnjama na druga kaznena djela. Želim da se utvrdi puna i cjelovita istina o ovom slučaju. Lako će se utvrditi koja su putovanja bila stvarna, a koja fabricirana", kazao je Plenković

Premijer ne otkriva o kojim se iznosima radi

Premijer Plenković nije želio potvrditi da je riječ o potencijalnim nepravilnostima za vrijeme vlade bivšeg premijera Tihomira Oreškovića niti otkriti o kojem se iznosu radi.

"Ne želim u javnost za sada davati informacije koje se tiču konkretnih osoba. Ono što mogu reći da je riječ o dnevnicama i nakon mandata premijera Zorana Milanovića", rekao je Plenković.

Cvitan: Potencijalna zlouporaba položaja i ovlasti

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan je rekao je da postoji sumnja na počinjenje kaznenog djela, a potencijalno se radi o zlouporabi položaja i ovlasti i krivotvorenju službene isprave.

"Postoji sumnja na počinjenje kaznenog djela. Tko, što, kako i kada, pokazat će naši izvidi“, kazao je glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Podsjetimo, Tomislav Saucha nedavno je uhićen i pritvoren nakon što mu je, na zahtjev Državnog odvjetništva, Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Milanovića.

Saucha je dao ostavku na sve pozicije u saborskim odborima. Nakon što je pušten iz Remetinca, vratio se u Sabor.

Reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović kazala je kako je Dinko Cvitan nakon presice rekao da njegovo pojavljivanje na presici premijera nije ništa neuobičajeno te da on tu ne vidi ništa sporno, jer je situacija bila takva da je zahtijevala i njegov dolazak.

Dodao je i kako je zasad prerano za eventualna privođenja te da do ovoga nisu došli vlastitim istraživanjem već ih je na to upozorila Vlada, "što je pozitivno".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene