Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti gotov do roka

Još nema raspleta oko mosta Čiovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog problema tvrtke izvođača - Vijadukta, most Čiovo sigurno neće biti gotov do obećanog roka od 15. lipnja. U Hrvatskim cestama održan je hitan sastanak.

Odgođeni termin za dovršetak mosta koji se financira i europskim novcem nije oduševio resornog ministra Butkovića. Hoće li ugovor biti raskinut?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakva investicija Mehanizam za podizanje Čiovskog mosta platili 7 milijuna kuna, a ove godine dignuli ga dva puta Slika nije dostupna VIADUKT ODGOVARA NA PROZIVKE "Investitor je odbio platiti izradu čelične konstrukcije za most Čiovo, to je neviđeno!"

Ministar Butković i poslijepodne u Hrvatskim Cestama. Bio je tu i nekoliko sati ranije, na sastanku s izvođačima radova mosta Čiovo. Iz tvrtke Viadukt, koja zbog problema u poslovanju neće stići ispoštovati rok do sredine lipnja - stigao je novi prijedlog...

"S kojim izvođač garantira završetak radova do 26. prosinca ove godine", rekla je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih Cesta.

Do kraja tjedna Ceste i ministarstvo moraju odlučiti što je isplativije - raskinuti ugovor s Viaduktom i tražiti novog izvođača radova ili pristati na odgodu i nastaviti suradnju.

"Hrvatske Ceste zatražile su dodatnu dokumentaciju kojom ćemo imati uvid u financijsko praćenje to jest mogućnost izvođača radova da prati taj prezentiran dinamički plan", rekla je Pajić.

Jutrošnji sastanak s resornim ministrom Butkovićem i predstavnicima Hrvatskih Cesta iz tvrtke Viadukt nisu htjeli komentirati. Već danima pokušavamo doći do izjave predsjednika uprave Joška Mikulića, no bezuspješno.

Viadukt je za izvođača radova izabran dok je na čelu ministarstva prometa bio SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. Pitali smo ga je li to bio pogrešan izbor.

"Vi ne možete sukladno zakonu o javnoj nabavi izabrati neku drugu tvrtku nego onu koja zadovoljava reference i koja je dala najnižu ponudu. U tom trenutku je Viadukt dao najnižu ponudu, dakle on je bio jedini mogući izbor", kaže Hajdaš Dončić.

Dončić ističe kako se poslovni problemi Viadukta tada nisu mogli predvidjeti no i dalje smatra kako je, zbog kompliciranih procedura koje sa sobom nosi, raskid ugovora - lošija opcija.

"Ako vi pokrenete novi postupak izbora tvrtke koja će graditi taj most, to će vam se protegnut u sljedeće dvije - tri godine'', dodaje..

Konačnu odluku o tome tko će i kada dovršiti izgradnju mosta trebali bi saznati - u petak.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene