Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicijska klima

PROVJERILI SMO Što se događa s 4 velika projekta - svaki vrijedi više od 90 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investicije, magična riječ za oporavak hrvatskog gospodarstva. Samo u Dubrovniku najavljena su četiri velika projekta.

Terminal u Gružu, obnova hotela Belveder i Kupari - investicije sve od 90 do 100 milijuna eura. I Golf na Srđu - vrtoglavih 900 milijuna eura. Neki projekti kasne zbog birokracije, a neki zbog neispunjavanja uvjeta od strane investitora.

Pročitajte i ovo Cesta koja vodi na Srđ - 4 IZAZIVA PROMETNI KOLAPS Obećanje - ludom radovanje? Nakon godina zanemarivanja još nema rješenja za cestu koja vodi na Srđ Slika nije dostupna Žele radna mjesta Pristaše golfa na Srđu pozvali sugrađane da bojkotiraju referendum

Terminal za kruzere u Gružu - investicija vrijedna više od 90 milijuna eura - na čekanju. S investitorom nisu dogovoreni uvjeti koncesije, projekt je vraćen na početak, a investitor se žalio.

''Nadam se samo da bude zakonito, kako će biti to će odlučiti drugostupanjsko tijelo'', kaže ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković (HDZ).

Kašnjenja i nepravilnosti i oko Golf kompleksa na Srđu kojeg investitori procjenuju na vrtoglavih 900 milijuna eura - lopate su tamo već davno trebale biti.

Jedan od posljednjih problema za golfere i projekt na Srđu je taj što je poništena studija utjecaja na okoliš, a čeka se i provedba odluke Upravnog suda o smanjenju obuhvata samog projekta.

Probleme ima i hotel Belveder - idejno rješenje je tu, to bi trebao biti najluksuzniji hotel u Hrvatskoj s 50 soba, no ruskog milijardera koji već godinama planira ulaganje muče birokratski problemi.

''Pitanje zemljišnih knjiga, pitanje sudovanja, konzervatora, određivanje pomorskog dobra, sve one stvari koje aposlutno treba napraviti bi trebale biti bolje usaglašene, državna birokracija još uvijek je presložena'', objašnjava Davor Štern, konzultant investitora za Hotel Belveder.

Investicija koja za sada ide prema planu jesu Kupari, u tijeku je čišćenje terena, raslinja. Ukoro bi Kupari trebali osvanuti u potpuno novom ruhu.

''U tijeku same izrade urbanističkog plana investitor može početi pripremne radnje projektiranja. Možemo očekivati otvaranje tog kompleksa negdje 2020. Godine'', rekao nam je Silvio Nardelli, načelnik općine Župa dubrovačka.

U razrušene Kupare - državnu imovinu koja je dana na koncesiji od 99 godina uložit će se oko 100 milijuna eura.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene