Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Usred sezone

UMAG: GOSTI HOTELA OGORČENI - 'Izgledalo je kao da je počeo rat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U blizini Umaga, inače miran obiteljski hotel, postao je mjesto protesta. Tik pred turističku sezonu, na gradskoj čestici samo nekoliko metara od hotela, počeli su radovi. Vlasnici hotela već 2 dana dežuraju, kako bi spriječili početak gradnje.

Obiteljski hotel tik uz more. Idilična oaza mira koju traže sve brojniji gosti. Uz hotel, gradska čestica, na kojoj su u pripremi radovi.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici

'Gosti koji su bili jučer u hotelu ovo što su imali mogućnosti vidjeti ovo je strašno. Ovo je izgledalo kao da je rat počeo. Znači počeli su razvlačiti žicu u 6 ujutro u 7 ujutro, bez ikakvog dijaloga', požalio se Saša Vižintin, suprug unuke vlasnika hotela.

EPIDEMIOLOZI ZABRINUTI: Manje testiranja osoblja u javnim djelatnostima može biti opasno

Do dijaloga s gradskim vlastima ne dolaze već godinama. Početak radova, sprječavat će dok budu u mogućnosti. Traže razgovor s gradonačelnikom. Hotel s 4 zvjezdice, u koji su uložili više od 3 i pol milijuna eura, novim prostornim planom, tvrde, želi se uništiti.

'Suprug i ja smo dobili zahvalnice od Grada, ja ću vas zamoliti da to predate, dostavite njemu, mi vraćamo njihove zahvalnice, nek grad nas izbriše odavde i nek se srame svi, od gradonačelnika i svi dogradonačelnici. A pošteno živimo i radimo i plaćamo', rekla je Rosetta Matinčić, vlasnica hotela.

Zato su i ogorčeni. Tvrde kako grad, na susjednoj čestici želi sagraditi zgradu, koja bi im zaklanjala pogled na more i plažu u njihovoj koncesiji. Iz grada Umaga, kažu kako će se na gradskom terenu, graditi parkiralište.

"Smatramo potrebnim istaknuti da je upravo na susjednoj čestici, na kojoj se nalazi hotel, dio te čestice (koji je bio namijenjen parkiralištu za hotel) iskorišten od strane njezina vlasnika za izgradnju apartmana čime je automatski došlo i do nedostatka parkirališnih mjesta za potrebe hotela. Slijedom navedenoga, ističemo da će uređenjem uvodno označene parkirališne površine značajnu korist imati upravo i gosti pa time i vlasnik susjednog hotela", stoji u priopćenju ureda gradonačelnika Umaga.

Nevjerojatna činjenica: 90% teritorija čini selo, a udio seoskog turizma je niti 2%.

Vlasnici, kažu, u urbanističom planu toga nema.

'Ja kažem da laže, jer ovdje nije ni u jednom papiru nigdje a mi smo odbijenicu dobili od grada Umaga da ne smijemo napravit parking', rekao je Marko Matinčić, vlasnik hotela.

Otvoreni su 11 mjeseci u godini, popunjenost 195 dana. Kako bi se pronašlo rješenje, reagiralo je i ministrastvo.

"Ministarstvo turizma izražava čuđenje što je došlo do takvog narušavanja poslovanja hotela u turistički orijentiranoj destinaciji kakva je Grad Umag. Ovim putem apeliramo na Grad Umag da u dogovoru i dijalogu s hotelom Villa Rosetta pronade rješenje", stoji u priopćenju Ministarstva turizma. 

Do pronalaska rješenja Marko i Rosetta, početak radova će sprječavati, kao i dosad, fizički.

Jesu li i vas dočekali nekakvi šokantni prizori prilikom dolaska u neki hotel ili privatni smještaj? Javite nam se na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene