Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRATAK, ALI ZANIMLJIV MANDAT

Kada se prvi put obratio ''građevinama'' javnost je bila iznenađena...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tihomir Orešković odradio je svoju posljednju sjednicu kao predsjednik Vlade. Iako mu je mandat bio kratak, još dugo će ostati upamćen.

Kada se prvi put obratio, kako je rekao "građevinama", javnost je u najmanju ruku bila iznenađena. Tihomir Orešković, dobrostojeći biznismen iz iseljeničke obitelji, Vladom je, svjedoci smo, upravljao u nemogućim političkim uvjetima stalnih svađa koalicijskih partnera. No, jedno mu analitičari ne mogu osporiti - optimizam.

Pročitajte i ovo Videozid Romine Knežić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Postupci pred Povjerenstvom Milanović, Orešković ili Plenković? Provjerili smo u čijoj je vladi bilo najviše sukoba interesa Slika nije dostupna Oštre kritike uoči lokalnih izbora Sinčić: Orešković je Mostu rezerva u ratu s HDZ-om

Hrvatskim građanima prvi put se obratio kao mandatar iz ureda predsjednice: "Ovde smo mi svi da služimo hrvatskom građevinama i da jedi nam sil je da zajedno radimo tako da je sutra boje nego danas"

Na svojoj prvoj sjednici Vlade pokušavao je prevesti citate na engleskom, pa je tako frazu "stay calm and govern on" odmah i preveo: "Ostati mirni i vladaju na"

Neke od zanimljivijih Oreškovićevih gafova pogledajte u videu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene