Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VATRA GUTA SVE PRED SOBOM

Fotogalerija: Pogledajte apokaliptične slike požara koji je bjesnio kod Splita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak planuo u blizini Omiša, tijekom dana se širio potpomognut jakim vjetrom prema Splitu. Na putu je poharao nekoliko naseljenih mjesta. Stradala je Žrnovnica, Korešnica i Mravinci, gdje su gorjele kuće i automobili.

Jučerašnji dan u Dalmaciji su obilježili brojni požari, u kojima je izgorjelo i nekoliko kuća, a u jednom je trenutku ugrožen bio i Split. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split Ivan Kovačević kaže da vatra više ne prijeti kućama, ali da nije ništa gotovo jer još ima izdimljavanja.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

U gašenju požara od 6:15h pomaže i jedan kanader, a stigla su i dva air tractora. Podsjetimo, zbog bure kanaderi jučer nisu mogli pomagati u gašenju.

U sanaciji požarišta sudjeluje više stotina vatrogasaca, pomažu im i pripadnici Hrvatske vojske. Stigli su u pomoć i vatrogasci iz Zagreba i Karlovca.

U fotogaleriji pogledajte razmjere vatrene stihije koja je na putu prema Splitu gutala sve pred sobom, a vatrogasci su nadljudskim naporima pokušavali spasiti kuće u Žrnovnici, Korešnici i Mravincima. 

Sve o požaru koji je ušao u Split pročitajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene