Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebni ozbiljni radovi na obnovi

Dubrovnik: Turist oštetio slavnu fontanu kad se na nju naslonio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malu Onofrijevu fontana smještenu na Stradunu navodno je oštetio turist kada se na nju naslonio. Očevid je obavila policija, a fontanu su pregledali i iz Društva prijatelja dubrovačke starine.

S male Onofrijeve fontane otpao je rubni kamen, a kako se može vidjeti na priloženim fotografijama, klima se i ostatak ruba. Nakon što je kamen pao očevid je obavila policija, a fontanu su pregledali i iz Društva prijatelja dubrovačke starine.

Kamen iz 15. stoljeća je pao nakon što se na njega, navodno, naslonio turist. Što se točno dogodilo za sada nije poznato, no ovo oštećenje zahtijevat će ozbiljne radove na obnovi.

Mala Onofrijeva fontana smještena je na kraju Straduna. Vodom je opskrbljivala tržnicu na Luži. Projektirao je napuljski graditelj Onofrio della Cava, po kojem je i dobila ime. Kiparske radove na fontani, izveo je kipar Pietro di Martino iz Milana. Mala Onofrijeva fontana, krajem 80-ih godina 20. stoljeća potpuno je rastavljena i prenesena u Zagreb gdje su stručnjaci Hrvatskog restauratorskog zavoda godinama radili na njezinoj restauraciji. Na svoje staro mjesto ponovno je postavljena 3. veljače 1996.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene