Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na račun poreznih obveznika

Dobre plaće za ništa rada: 6+6 zatražili Tomislav Karamarko, Josipa Rimac, Tihomir Jakovina...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Dnevnik Nove TV u ponedjeljak prvi objavio da je bivši premijer Tihomir Orešković zatražio i dobio isplatu 6+6 plaća, objavljeni su zanimljivi podaci.

Saborski zastupnici iz osmog saziva radili su jedva osam mjeseci, a za to će godinu dana uzimati plaću. Iz prošlog saziva to je zatražilo njih ukupno 32, s tim da su dvojica u međuvremenu postala zastupnici kao zamjene. Porezni će obveznici tako još godinu dana davati plaću Tomislavu Karamarku, Tihomiru Jakovini, Sandri Perković, Ivanu Tepešu, Josipi Rimac, Milivoju Špiki, Stipi Petrini.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Slika nije dostupna Privilegije na sve strane Do koje se razine treba štedjeti?!

To su samo neka od imena koja će koristiti mogućnost 6 mjeseci pune i 6 mjeseci pola plaće. Dakle, duže će primati plaću nego što su radili. To je sve to se tiče 8. saziva sabora. Onog koji je iza nas i koji je radio najkraće.

U međuvremenu su došli novi zastupnici koji također imaju određena prava, plaćen stan, naknadu za odvojen život. Koliko je njih iz ovog novog, aktulanog saziva to pravo i zatražilo?

Krenimo od stanova, dakle, svi koji žive 50 kilometara od Zagreba imaju pravo smjestiti se u privatnim jednosobnim stanovima i garsonijerama, na račun poreznih obveznika. Do sada je od 151 zastupnika tu mogućnost zatražilo njih 62. Dakle, 62 zastupnika stanovat će u privatnim unajmljenim stanovima.

Za to mogu dobiti do 2500 kuna i 500 kuna za režije, dakle, ukupno do 3000 kuna - njihovo stanovanje moglo bi nas stajati 186 000 kuna, na mjesec.

Također, svi koji žive 50 kilometara od Zagreba, imaju pravo i na 1000 kuna za odvojeni život. To je naknada koja se isplaćuje dok Sabor zasjeda. Do sada tu je mogućnost tražilo 60 zastupnika, dakle, mjesečni trošak je 60 000 kuna.

Inače, i jedan ministar zatražio je korištenje stana, a riječ je o Ivanu Kovačiću. U tvrtki Državne nekretnine odgovorili su nam i kako očekuju da će stanove zadržati i 4 ministra iz prošle vlade, a koji su ministri i u ovoj vladi. Radi se o Tomislavu Tolušiću, Lovri Kuščeviću, Olegu Butkoviću i Anti Šprlji.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene