Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CROBAROMETAR

Koliko građana ima pozivan dojam o Predsjednici, koji su najveći problemi u zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV donosi CROBAROMETAR za veljaču 2016. koji je provela agencija Ipsos u vremenskom trajanju od 1. do 21. veljače. Terensko istraživanje provodilo se na uzorku od 973 punoljetna građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 %, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

U današnjem Dnevniku Nove TV donosimo preostale rezultate istraživanja Crobarometar, a koji se odnose na dojam građana o političarima u zemlji, dojam kako radi Predsjednica te koji su problemi u državi.

Pročitajte i ovo SDP Dvije stranke bez službene pjesme Predstavljene su službene pjesme političkih kampanja: Hoće li utjecati na odabir glasača? Riba - 3 Loša vremenska prognoza Hoće li biti svježe ribe za blagdane? Prodavači upozoravaju: "Zadnji dan je velika gužva i dignu se cijene, valja kupiti ranije"


DOJAM GRAĐANA O POLITIČARIMA

O predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, 65% građana ima pozitivan dojam, dok je negativan utisak o Predsjednici zabilježen kod 30% građana.

Za premijera Tihomira Oreškovića 59% građana ima pozitivan dojam, a 27% njih negativan, za razliku od bivšeg premijera Zorana Milanovića o kojem 59% građana ima negativan dojam odnosno 35% građana pozitivan dojam.

O Ivanu Sinčiću iz Živog zida, 50% građana ima pozitivan dojam, a 38% negativan dojam, dok o Milanu Bandiću 47% njih ima pozitivan dojam odnosno 45% negativan dojam. Utisak za potpredsjednika Vlade RH Božu Petrova, je kod 46% građana pozitivan, a negativan kod 42% građana.

Za prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, 25% građana ima pozitivan dojam, a čak 70% negativan dojam. O Predsjedniku Sabora, Željku Reineru, 40% građana ima pozitivan dojam, dok 42% ima negativan dojam. Pozitivan dojam od 36% zabilježen je kod Vesne Pusić, a negativan dojam građana za nju je 56%. O Stipi Petrini, 29% građana ima pozitivan dojam, a 41% negativan dojam, dok o Dragi Prgometu 26% građana misli pozitivno, kao i o Radimiru Čačiću, Nansi Tireli, a o Silvanu Hrelji 25%. O Prgometu pak 51% građana ima negativan dojam, a o Čačiću 64% njih dok je za Nansi Tireli taj postotak 31%, a za Silvana Hrelju negativan dojam ima 40% građana. O Darinku Kosoru, pozitivno misli 23% građana te negativno 51% građana, a o Borisu Miletiću pak pozitivno misli 20% građana, a negativno njih 28%. Sljedeći je Branko Hrg sa 17% pozitivnog dojma odnosno 41% negativnog, zatim Ivan Tepeš o kojem 14% građana ima pozitivan dojam, a 43% njih negativan dojam. Za Dragana Vulina 12% građana ima pozitivan dojam, a 32% negativan, dok za Milivoja Špiku njih 9% misli pozitivno odnosno 29% negativno. O Ladislavu Ilčiću 8% građana ima pozitivan dojam, 31% negativan, dok o Vojislavu Stanimiroviću pozitivno misli 7% građana, a negativno 55%.


PODRŠKA RADU PREDSJEDNICE

U ovom trenutku rad predsjednice odobrava 57% građana, dok odluke i poteze Predsjednice ne odobrava 36% građana, a njih 7,1% ne zna odgovor na ovo pitanje.


KOJI SU NAJVEĆI PROBLEMI U ZEMLJI?

Najveći problemi u državi kojima bi se trebala pozabaviti Vlada RH, za građane su nezaposlenost (91%), gospodarsko ekonomska situacija (66%) i siromaštvo (43%). Slijede korupcija i kriminal na visokoj razini (39%), nezadovoljavajući životni standard (36%), vanjski dug i prezaduženost zemlje (32%) te loši političari i loša vlast (29%).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene