Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje Dnevnika Nove TV

CROBAROMETAR Sve više neodlučnih, MOST gubi podršku, raste rejting Živog zida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
CROBAROMETAR za veljaču 2016. pokazuje da je prosječna ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića (2,51) značajno je niža nego li prethodne Vlade u prvom mjesecu njezina rada (3,18).

Dnevnik Nove TV donosi CROBAROMETAR za veljaču 2016. koji je provela agencija Ipsos u vremenskom trajanju od 1. do 21. veljače. Terensko istraživanje provodilo se na uzorku od 973 punoljetna građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 %, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%.

Pročitajte i ovo Crobarometar za veljaču 2024. godine - 3 Donosi Dnevnik Nove TV Novi Crobarometar: HDZ je i dalje na vrhu, ali oporba već neko vrijeme ozbiljno napreduje Crobarometar - 1 Donosi Dnevnik Nove TV Prvi Crobarometar ove godine: Doznajte jesu li afere utjecale na rejting HDZ-a i tko su najveći politički negativci

Podaci za veljaču prije svega reflektiraju političke događaje iz druge polovine siječnja i prve polovine veljače. Ovaj period obilježili su važni politički događaji. Predstavljena je nova Vlada i ministri. U vrlo kratkom roku, ministar branitelja je smijenjen, a ministar kulture je i dalje pod povećalom javnosti. Tijekom provedbe istraživanja, Vlada još uvijek nije bila u potpunosti formirana, niti je predložen proračun. Fokus je također bio na Predsjednici zbog traženja smjene Lozančića te pomilovanja pojedinih osoba.

REJTING STRANAKA – MOST I DALJE U PADU

Politički aktivan mjesec nije se odrazio na rejting dvije vodeće stranke, ali je MOST-u podrška značajno pala. Na osnovu toga je blago porastao rejting Živog zida te se povećao udio neodlučnih.

PODRŠKA RADU VLADE RH

U svojem prvom mjesecu rada, rad Vlade Tihomira Oreškovića podržava 40% građana, 34% ne podržava, a četvrtina građana uopće nema izražen stav.

U usporedbi s Vladom Zorana Milanovića u prvom mjesecu njezina rada, Vlada Tihomira Oreškovića je u nepovoljnijem položaju i pod većom kritikom javnosti. Vladu Zorana Milanovića u prvom mjesecu njezina rada podržavalo je 60% građana.

I prosječna ocjena rada Vlade Tihomira Oreškovića (2,51) značajno je niža nego li prethodne Vlade u prvom mjesecu njezina rada (3,18). Nešto više od polovine građana vjeruje da će Vlada Tihomira Oreškovića odraditi mandat do kraja.

PODRŠKA PREDSJEDNICI

Čini se da je svojim aktivnostima Predsjednica smanjila povjerenje u svoj rad te ovaj mjesec, nakon 3 mjeseca rasta, podrška njezinim odlukama i potezima pada.

Ipak, prosječna ocjena rada Predsjednice i dalje je viša od prosječnih ocjena ostalih institucija i iznosi 3,16. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene