Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednim od jačih glasova svijeta

Creme-de-la-creme kineske glazbene scene oduševili su pulsku publiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Creme-de-la-creme kineske glazbene scene oduševili su pulsku publiku na Silk Road Festivalu koji se po prvi put održao na ovim prostorima, a u cilju jačanja prijateljstva između Kine i Hrvatske.

Glazbena senzacija i vrhunski svjetski pijanist Muye Wu svojim je nastupom uveo publiku u rajsko ozračje pulske noći i još jednom dokazao zašto nosi titulu zlatni prst. Svojim izvedbama, a posebno interpretacijom Debussy-eve Mjesečine zagospodario je srcima publike, a u nastupu s violončelisticom Anom Rucner romantično ju očarao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Rotacijska garaža u Puli - 4 Naš proizvod Ovo je prva rotacijska garaža u Hrvatskoj: Pogledajte koliko će stajati parking

S druge strane, iznimno cijenjen new age glazbenik i kompozitor Zhihui Li sa svojim timom instrumentalista i vokalnom izvedbom Nan Ni katapultirao je publiku na putovanje senzacionalnim kineskim krajolicima oplemenjujući svoj nastup s elementima geografije na jedinstven i inovativan način.

Da je Haya band jedan od najcjenjenijih bendova u Kini čiju glazbenu interpretaciju prožimaju mongolski elementi vidjelo se i u očima pulske publike koja se s oduševljenjem uključila u njihov scenski nastup pjevanjem i plesom. Nesumnjivo je Daiqing Tana, glavni vokal benda, jedan od jačih glasova ne samo Kine, već i svijeta. Ovi kineski glazbeni dragulji ujedinjeni i zajedničkim nastupom Muye Wu-a, Zhihui Li-a i Haya benda zahvalili su se publici na svojstven način, i to izvodeći pjesmu Cvijet jasmina.

Uz fantastične glazbenike, egzotične instrumente u 2000 godina staroj Pulskoj Areni nastupila je i flauta od bambusa stara preko 4000 godina što ovu manifestaciju uz vrhunski glazbeni i scenski nastup svrstava u top kulturne spektakle godine.

Istinsku zahvalnost pokazali su i kineski partneri organizatorima Meritum komunikacijama i Art Hillu donirajući im moćan kineski bubanj te su istaknuli da će se suradnja još značajnije produbiti, ne samo u kulturnoj razmjeni nego i gospodarskoj kako bi se veze između zemalja ojačale. Bitno je istaknuti da je ovo prvi projekt za koje su hrvatske tvrtke, organizatori Silk Road Festivala kojeg prožimaju kineski etno elementi, dobila financijska sredstva iz kineskih fondova.

Ovom manifestacijom inicijativa Croatia Meets China koju su pokrenuli Iva Šalamon Reškovac i Nikola Mujdžić Reščić pokazala je da postoji mogućnost i način kako se dvije kulture mogu spojiti na svima razumljiv način u cilju stvaranja vrijednosti za obje strane što je i interes glavnog pokrovitelja Festivala Kinesko Jugoistočno Europske Poslovne Asocijacije (CSEBA) na čelu s Mariom Rendulićem. Podršku manifestaciji i građenju međusobnih odnosa pružila je i saborska zastupnica Monika Udovičić svojim dolaskom u svojstvu izaslanice premijera, a investicijom u organizaciju Festivala i činjenicom da im je ovo prvi ovakav kulturni iskorak u svijetu Kina pokazuje da joj je Hrvatska bitna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene