Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudan račun

KOLIKO JE DOISTA KOŠTALO OREŠKOVIĆEVO LJETOVANJE? Istražili smo, ali i dalje ostaje nejasno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Tihomir Orešković ipak je platio troškove ljetovanja s obitelji u rezidenciji Costabella.

U državni proračun, ali po vlastitoj računici, za hranu i piće uplatio je više od 18 tisuća kuna. Državu je optužio da ga je pokušala prevariti i naplatiti više nego je potrošio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svađa u Zadru Za vožnju od šest kilometara taksist tražio 100 eura, čovjek odbio platiti: "Zovite policiju, a ja ću pričekati" Ilustracija neočekivani trošak Nema dalje: U restoranu joj naplatili prazan tanjur, stiglo objašnjenje vlasnika

Noćenje u MUP-ovoj vili za bivšeg premijera Tihomira Oreškovića i njegovu obitelj, bilo je besplatno. No, hranu i piće Oreškovići su platili kao u skupljem hotelu. Samo su do troška, potvrđeno nam je u Vladi, došli svojom računicom.

Tihomir Orešković višekratno je tražio detaljnu specifikaciju troškova za sebe i članove obitelji u vili Costabella. Prije završetka obnašanja dužnosti predsjednika vlade, uplatio je u državni proračun 18.132 kune.

Orešković je od AKD-a, tvrtke koja brine o vili i podmiruje njezine troškove, tražio detaljnu specifikaciju. No, iz svega se, tvrde u vladi, nije moglo vidjeti koliko je točno bio njihov trošak. Bivši premijer čak i sumnja u vjerodostojnost računa, koji su stigli od AKD-a. Pa i optužuje.

Iz troškova nije jasno tko je i što naručio, te jesu li računi odgovarali isporučenom, jer o tome nije vođena nikakva evidencija. Računi su ispostavljeni i za dane kada niti predsjednik Vlade niti njegova obitelj nisu koristili vilu.

Poslali smo upit i AKD-u, no do zaključenja priloga u Dnevniku Nove TV, odgovor na tvrdnje bivšeg premijera nismo dobili. Iz opatijskog hotela, otkuda je naručivan catering, stigla je jedna rečenica.

Računi se odnose na naručene usluge od strane AKD-a, te im je dostavljena i popratna dokumentacija u propisanom roku.

Spominjalo se da je ljetovanje bivšeg premijera stajalo 100 tisuća kuna. U Vladi tvrde da su u to uključeni i troškovi čišćenja i osiguranja. Iako smo je tražili, kopiju uplate Tihomira Oreškovića u državni proračun - nismo dobili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene