Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike na odluku

Kotromanović o Krstičeviću: ''Ministar uvrijeđena frajla ostaje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Kotromanović, bivši ministar obrane iz redova SDP-a objavio je kritiku na odluku Damira Krstičevića o ostanku na dužnosti ministra obrane.

Nakon što smo danas saznali da Damir Krstičević ostaje na dužnosti ministra obrane iako je u medijima prošli tjedan rekao da daje ostavku, bilo je samo pitanje vremena kada će oporbeni političari početi s kritikama na račun njegovog predomišljanja.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića

''Svijet je spašen. Hrvatska je spašena od svih ugroza, vanjskih i unutrašnjih. Ministar uvrijeđena frajla ostaje. Tko je sumnjao u to, pa ovo je jedno 20 ostavka za koju znamo od rata. Nikad veća politizacija i podjela u MORH-u, projekti stoje kao recimo helikopteri. Ekipa već godinu i pol nije sposobna napraviti natječaj za remont. A u požarima bi zlata vrijedili. Gdje je nestao sustav domovinske sigurnosti? Režimski novinari šute kao bubice! Živjeli dvostruki kriteriji'', rekao je Kotormanović koji je bio u ministar u Vladi Zorana Milanovića.

Podsjetimo, prošlog je tjedna ministar obrane preko medija dao ostavku. Na ostavku su ga potaknule riječi Predsjednice Koline Grabar-Kitarović koja je rekla da je vojska mogla na teren izaći brže tijekom katastrofalnih požara na području Dalmacije.

Premijer ostavku ministra nije želio prihvatiti, a od ostavke je Krstičevića odgovarala i Predsjednica. Stoga proteklih tjedan dana nije bilo sasvim jasno ostaje li ministar obrane pri ostavci. Danas je priopćenjem iz MORH-a, dakle, razriješio sve nedoumice koje je javnost imala o tome.

Krstičevićevu situaciju prošlog tjedna komentiralo je i nekoliko ministara koji su tijekom svojih mandata dali ostavku. Općenito smatraju da se ostavke, ukoliko je dužnosnik podnese, treba i držati.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene