Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promemorija još nije potpisana

Uprava Agrokora oglasila se o sastanku u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas se nastavlja oporavak Agorokorovih tvrtki na zagrebačkoj burzi.

Iako nešto manje nego jučer, gotovo svim izlistanim tvrtkama je porasla cijena dionica. Najviše Zvijezdi - oko 18 posto te Ledu - više od 13 posto. Jedino je VUPIK bilježio pad cijene dionica. A sudac Mislav Kolakušić reagirao je na njegovo izuzeće u stečajnom postupku koji je tvrtka Ovum pokrenula prema Konzumu. Kolakušić smatra kako za izuzeće nije bilo zakonskog uporišta jer je razlog Konzumova zahtjeva za izuzećem njegovo javno istupanje protiv Lex Agrokora.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Novinar Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) do kuda se došlo Andrija Jarak o istrazi u aferi Agrokor: "Tri su kraka, a ključ je u financijskom nalazu iz inozemstva"

''Zakonskog uporišta nema, da bi se izuzeo sudac on mora biti direktno povezan sa jednom od stranaka, dakle ili da je sam stranka ili da je radio za stranku ili da je u krvnom srodstvu i tako dalje, dakle javni istupi ni na koji način ne mogu biti razlog za izuzeće suca. Dakle jedini razlog zbog kojeg sam izuzet zato da ne bi u ime suda podnio zahtjev za ocjenom ustavnosti tog novog zakona, drugog razloga nema'', rekao je sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić.

Još uvijek nije potpisana ni Promemorija o rješavanju problema mjenica između bankara i dobavljača. A zbog čega još uvijek nije potpisana i ima li reakcija iz Agrokora na sastanak u Beogradu?

''Dobili smo reakciju iz uprave Agrokora prije nekoliko trenutaka. Oni podsjećaju da je izvanredna uprava  pokrenuta prije 9 dana i da daje već prve dobre, pozitivne učinke na tržištu. Isto tako naglašavaju kako sve tvrtke iz Koncerna Agrokor u sjednim zemljama redovno posluju, da isplaćuju plaće svojim zaposlenicima. Jednako tako da plaćaju sve obaveze prema državama u kojima posluju i tvrde da će im to biti prioritet u narednom razdoblju i da nikakve štete po proračun ili u Srbiji ili u BiH ili Sloveniji neće biti. I da je to prioritetni cilj i vladinog povjerenika i cijele nove uprave. Prije nekoliko trenutaka dobili smo i priopćenje iz ministarstva gospodarstva, oni apeliraju da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regiji respektira kao što je i vlada RH respektirala pri uvođenju  izvanredne uprave u koncern Agrokor. Jednako tako kažu u svom priopćenju da očekuju primjenu ovih principa dobrog gospodarenja za sva društva iz koncerna. Zaključak je i uprave i ministarstva kako nikakvih problema nema s njima. Što se tiče promemorije rok za potpisivanje je u petak i vjerojatno će se to tad i dogoditi. Zadnje informacije kažu da su bankari i dobavljači ipak korak potpisivanju sporazuma kojeb bi u petak u 15 sati trebao objaviti vladin povjerenik'', izvijestio je ispred sjedišta Agrokora reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene