Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro i kandidat za Zagreb

Plenković podržava Habijana: Nisam znao da Ilčić namjerava dati ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer i predsjednk HDZ-a Andrej Plenković izjavio u petak u Bruxellesu da snažno podržava HDZ-ova kandidata za varaždinskog gradonačelnika Damira Habijana te da će uskoro biti poznati kandidat i za Zagreb.

"Čvrsto i snažno podržavam kandidata HDZ-a Damira Habijana. Riječ je o sjajnom mladom čovjeku, kandidatu koji ima sve kvalitete. Što se tiče gospodina Ladislava Ilčića, očito je da je to njegova osobna odluka, ja uopće nisam znao da namjerava dati ostavku", rekao je premijer Andrej Plenković, nakon završetka summita EU-a u Bruxellesu, komentirajući ostavku Ladislava Ilčića, predsjednika stranke Hrast.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Damir Habijan, HDZ HDZ priprema liste Habijan: "Ne vidim zašto bi bilo nezadovoljnih, ne razumijem što točno mislite..."

Ilčić je u petak objavio da daje ostavku na dužnost osobnog savjetnika za ljudska prava potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, jer se namjerava kandidirati za gradonačelnika Varaždina, kazavši da HDZ-ov Damir Habijan kandidat živi suprotno od načela kršćanstva na koje se poziva HDZ.

Što se tiče lokalnih izbora i određivanja kandidata, Plenković je rekao da proces konzultacija ide jako dobro.
"Proces konzultacija ide sjajno, jako dobro. Iskristalizirali su se kandidati praktički za sve županije i veće gradove. Preostalo je još možda dvije, tri sredine u kojima trebamo donijeti konačne odluke. Malo se još strpite oko Zagreba, obavljamo još neke konzultacije", rekao je Plenković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene