Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj koji je šokirao Hrvatsku

Majka iz Sesveta iza rešetaka: Kćer zlostavljala skoro od rođenja, prijetila joj smrću i bacala u zid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je 24-godišnjakinju iz Sesveta koju se sumnjiči da je zlostavljala svoju malodobnu kćer od rujna 2015. pa do lipnja 2017. godine.

Žena je privedena 5. lipnja u zagrebačkom naselju Novi Jelkovec nakon što je susjeda pozvala policiju kada je vidjela da majka na ulici tukla i maltretirala svoju kćer koja ima manje od tri godine.

Pročitajte i ovo Matea Gluhinić Javio se otac "Potraga je obustavljena": Pronađene majka i jednomjesečna beba za kojima se tragalo tri dana Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini"

"Postoji osnovana sumnja da od točno neutvrđenog dana od rujna 2015. pa do 5. lipnja 2017. na adresi stanovanja u Sesvetama, kao majka djeteta (2015.); iako svjesna da time ugrožava sigurnost i ispravan psihofizički rast i razvoj svoje kćeri; ne mareći za njenu nisku kronološku dob i nemoć, nije vodila potrebnu brigu o osnovnim prehrambenim i higijenskim potrebama djeteta te je učestalo dijete tijekom noći ostavljala bez nadzora, psovala i tukla.

Osnovano se sumnja da je 5. lipnja 2017. oko 23,00 sata prijetila djetetu smrću te da bi se u jednom trenutku s djetetom u naručju bacila o zid uslijed čega je dijete zadobilo ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičene zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka (čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor", navodi se u priopćenju Županijskoj državnog odvjetništva u Zagrebu.

Posjetimo, nakon što je svjedokinja zlostavljanja K.J. pozvala policiju, 24-godišnja majka djeteta prisilno je hospitalizirana dok je dijete smješteno u udomiteljsku obitelj.

"Djevojka od dvadesetak godina koja sebe naziva majkom sinoć je oko 23 sata bila s malim djetetom od dvije godine vani. Ne bi to toliko bilo strašno da ona konstantno ne zlostavlja to dijete. Psuje joj, vrijeđa ju, prijeti da će je staviti u dom. Ali sinoć je dotakla dno i to je bilo nešto na što nisam mogla okrenuti glavu. Dok je djete rukama prekrivalo svoje lice, ona ju je čupala zaista i rekla joj: "Oćeš da te ubijem, majku ti je..m! Sad ću te pod auto baciti, pi... ti materina!", ispričala je svjedokinja koja je pozvala policiju.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene