Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA AUTOCESTI A3 KOD ZAGREBA

U stravičnoj prometnoj nesreći poginule dvije osobe: Autom naletio na teretno vozilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti A3 poginula su dva muškarca. Bilanca smrtno stradalih u prometu u ponedjeljak time se popela na četiri.

U nesreći koja se dogodila sinoć oko 22 sata na autocesti A3 u smjeru zapada, od Bobovice prema Svetoj Nedelji, dvije su osobe poginule, izvijestila je PU zagrebačka. U sudaru osobnog i teretnog vozila smrtno su stradali 32-godišnjak i 49-godišnjak, dodaju u glasnogovorništvu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Buzina Policija potvrdila Teška nesreća na rubu grada: U sudaru dvaju automobila ozlijeđeno više osoba Prometna nesreća na križanju Šubićeve i Zvonimirove Očevid u tijeku Sudar moćne električne jurilice u centru Zagreba: Jedna osoba prevezena na Traumatologiju

32-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, desnom prometnom trakom autoceste A3 u smjeru istoka, dolaskom do 6. kilometra prednjim dijelom vozila naletio je na stražnji dio teretnog vozila s priključnim vozilom makedonskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnjak, koji se kretao istom prometnom trakom u smjeru istoka.

Zbog očevida te prometne nesreće, promet na spomenutoj dionici autoceste bio je obustavljen od 22:14 do 2:41 sati.

Podsjetimo, u ponedjeljak popodne u prometnoj nesreći kod Požege također su poginule dvije osobe u frontalnom sudaru kamiona i auta. Time se bilanca smrtno stradalih na hrvatskim cestama u ponedjeljak popela na četiri.

Zbog većeg broja prometnih nesreća, tijekom vikenda sa subote na nedjelju provedene su pojačane aktivnosti na suzbijanju prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Aktivnosti su prvenstveno bile usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga, prekršaja nepoštivanja brzine i nekorištenje sigurnosnog pojasa uz posebni naglasak na korištenje pojasa na stražnjim sjedalima.

Na milijun hrvatskih stanovnika, u 2015. godini u prometu su poginule 82 osobe što Hrvatsku smješta na treće mjesto crne statistike. Najmanje poginulih ima Švedska, 27, a najviše Rumunjska i Bugarska s 95. Na području PU zagrebačke, izvijestili su, u vrijeme provođenja pojačanog nadzora utvrđen je ukupno 471 prometni prekršaj, od čega 252 ciljana prekršaja:

- 93 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja,

- 86 prekršaja nepropisne brzine,

- 73 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od čega 6 na stražnjim sjedalima.

Na mjestu prekršaja iz prometa su isključena 93 vozača. Kod 17 vozača (18,3%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Tijekom provedbe pojačanog nadzora, preliminarno su testirane 3 osobe na prisutnost droga, kod kojih je test bio negativan.

U vrijeme provedbe pojačanih aktivnosti na području PUZ-a dogodilo se 6 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teška ozlijeđena, a pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Na području PU požeško -slavonske u noći sa subote na nedjelju, 22./23. listopada utvrđena su 24 prekršaja. U noći s petka na subotu, 21./22. listopada na istom području utvrđeno je ukupno 21 kršenje prometnih propisa, od toga se 14 prekršaja odnosi na kršenje propisa vezanih uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, a oduzeto je i 14 vozačkih dozvola na mjestu prekršaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene