Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muškarac ubio susjeda, kasnije presudio i sebi

Tragedija na Rabu: Snimljen trenutak kada je napadač pucao dok je bio pod policijskom opsadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovu nedjelju mještani Barbata na Rabu, nažalost će dugo pamtiti. Naime, oko devet sati ujutro primorsko-goranska policija primila je dojavu o pucnjavi i galami u njihovom mjestu. Nažalost, sve je završilo velikom tragedijom u kojoj je napadač prvo ubio susjeda, a u večernjim satima, nakon 13 sati pregovora s policijom, presudio je i sebi.

''Oko 19:25 sati u stanu u Barbatu u kojem se nalazio počinitelj začula se eksplozija nakon čega su u stan ušli pripadnici Specijalne policije i utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu. Na mjesto događaja pozvani su pripadnici Protueksplozijske službe da obave pirotehnički pregled nakon čega slijedi očevid'', izvijestio je MUP.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

U mjestu Barbat na Rabu u nedjelju se od jutra odvijala stravična situacija. Napadač je vatrenim oružjem ušao u stan susjeda, 51-godišnjeg psihijatra, te ga ubio, a svoj bijes nastavio iskaljivati ispaljivanjem rafala. Supruga ubijenog također se u vrijeme napada nalazila u stanu, ali uspjela je pobjeći skokom s balkona s prvog kata. Teško je ozlijeđena i prevezena je vojnim helikopterom u riječku bolnicu.

Napadač se nakon ubojstva zatvorio u stan, a na mjesto događaja naknadno je stigla i specijalna policija koja je s njim pregovarala. Od samog početka napadač je prijetio samoubojstvom.

''Supruga ubijenog, ona je bila kontaktibilna, međutim trpjela je jake bolove i cijelo vrijeme je molila da joj netko da morfij. Krizna situacija još uvijek nije završena, ubojica je i dalje u domu, kako doznajem prijeti da će se raznijeti bombom. Putevi koji iz sela vode prema kući su blokirani, postavljene su policijske trake i specijalci sad čuvaju prilaze. Susjedima je također naređeno da se sklone u kuće i zatvore vrata i prozore'', rekla je jedna od susjeda.

Policija je tijelo ubijenog muškarca iz dvorišta maknula nekoliko sati nakon ubojstva, jer je napadač pucao prema njima i jedva su s njim dogovorili da im dopusti prenijeti tijelo žrtve.

Grozan početak nedjelje na Rabu

''Danas oko 9:35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba. Po dolasku policijskih službenika 48-godišnji počinitelj je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo 51-godišnje žrtve izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom je. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku'', izvijestili su iz MUP-a.

U Barbatima svjedoče okrutnom događaju koji je potresao mjesto. ''Ubojstvo se dogodilo jutros. Ubojica je susjed ubijenom. Došao im je u stan, prvo pucao žrtvi u jednu pa u drugu nogu, pa ispalio rafal. Ubijeni je inače psihijatar u bolnici Kampor na Rabu. Spašavajući vlastiti život, supruga ubijenog je skočila kroz balkon. Policija je dala nalog svima u susjedstvu da zatvore prozore i ne izlaze iz kuća. Ubojica je zatvoren u kući. Specijalci su okružili kuću i onemogućili pristup tom dijelu Barbata'', ispričao je za Dnevnik.hr očevidac dodavši da je napadač razveden i da živi s majkom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene