Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ZAGREBU I PETRINJI

NAFTNA MAFIJA Carina pronašla ilegalne spremnike s desecima tisuća litara goriva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dvije lokacije carinski službenici otkrili su gotovo 50 tisuća litara ilegalnog goriva i postrojenje za pranje nafte.

Pripadnici zagrebačke Službe i Odjela za mobilne jedinice Carine otkrili su 2. studenoga ilegalnu praonicu goriva i podzemne spremnike s naftnim derivatima namijenjenim crnom tržištu.

Pročitajte i ovo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..." Ilustracija "Za osobnu upotrebu" Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac

Prilikom pretrage kuće u okolici Zagreba, gospodarskih zgrada te prijevoznih sredstava kojima se koristio hrvatski državljanin pronađena je i veća količina vatrenog oružja i streljiva, odnosno pet pušaka, pištolj, prigušivač te 5353 komada raznog vatrenog streljiva.

Daljnjom pretragom dvorišnih i drugih objekata pronađeno je postrojenje s opremom za uklanjanje boje i indikatora iz označenih naftnih derivata te veća količina naftnih derivata u ukupnoj količini od 19.900 litara, a koji su se nalazili u spremnicima te u autocisterni hrvatskih registarskih oznaka.

Da su carinici tog dana imali podosta posla pokazuje i informacija kako su u Petrinji, obavljajući mjere redovnog nadzora nad tvrtkom koja se nalazi na tom području, otkrili pet podzemnih spremnika za skladištenje naftnih derivata. Pregledom spremnika utvrđeno je da se u jednom spremniku nalazi 24.059 litara naftnih derivata, za koje odgovorna osoba tvrtke nije imala propisanu dokumentaciju.

Protiv prekršitelja su podnesene prijave, a roba i postrojenje s opremom bit će oduzeti, objavili su iz Carine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene