Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSIDER

Što nogometaši voze službeno, a što posjeduju privatno?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike količine novca koje se danas vrte u sportu, omogućuju najboljima na terenu da se počaste zanimljivim automobilima. Otkrivamo koji su klubovi najšire ruke prema svojim igračima, ali i tko najviše 'pati' na limene ljubimce...

Da je nogomet tvornica novaca više i nije neka novost. To najbolje znaju sponzori, koji skupo plaćaju svoje prisustvo u nekom sportskom kolektivu. Zeleni travnjaci i ispunjeni stadioni oduvijek su bili zanimljivi marketinškim odjelima auto proizvođača. Ništa drugačije nije ni sada, a najveći magnet su naravno najveći i najpopularniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpuna euforija VIDEO Pogledajte reakciju Realove klupe na asistenciju Luke Modrića: Nastala je ludnica Slika nije dostupna VRUĆI METAL Brzi SUV dvoboj - KIA Stonic & Hyundai Kona

Audi se zato u Španjolskoj namjerio na Real Madrid i Barcelonu, uz financijsku podršku proizvođač iz Ingolstadta se pobrinuo da njihovi nogometaši na treninge dolaze u stilu. No, ne znamo znači li to da se moraju i na drugim mjestima pojavljivati u luksuznim modelima koji nose 'četiri prstena', budući da mnogi od njih posjeduju skupocjene automobile različitih proizvođača.

Tako zvijezda Reala i općenito veliki fanatik automobila Cristiano Ronaldo vozi 'službeni' Audi RS6, a u svojoj kolekciji posjeduje Bugatti Veyron, Ferrarije, Lamborghinije, Rolls-Royce... S druge strane Barcin Lionel Messi puno je skromniji te Audijem Q7 3.0 TDI očito više usmjeren na komfor. Od ostalih poznatih 'faca' Sergio Ramos uživa u Madridu vozeći se u luksuznom A8, dok su naši reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić isto prstom pokazali na Q7. Zanimljivo, klub koji proteklih sezona radi velikih problema navedenom dvojcu je Atletico Madrid. 'Los colchonerosi' su prošle sezone nosili logotip Kije, koji se zapravo odlično uklopio u boje njihovog dresa. Ipak, Antoinea Griezmanna nismo vidjeli u nekom od modela iz Koreje.

U engleskoj Premier ligi situacija je nešto drugačija, Manchester United jedini se ističe na dresu s logom Chevroleta, no igrači se očekivano baš i ne voze u tim automobilima, dok je osoblje kluba zato vrlo zadovoljno ponuđenim. Drugi klub iz tog grada, Manchester City, ima dogovor s Nissanom i što je najzanimljivije, oko stadiona na privatnom parkingu 'Građana' nije sve puno GT-R-ova, već možete vidjeti popriličan broj električnih Leaf modela.

Na Otoku najveći 'playboy', samo kada su automobili u pitanju, je definitivno Wayne Rooney. Novi igrač Evertona godinama je bio omiljen lik tamošnjim medijima, ali i Jeremyju Clarksonu upravo zbog tolike ljubavi prema automobilima. Navodno je u jednom trenutku imao čak 20 automobila u garaži, a osim Range Rovera Voguea, često ga se moglo vidjeti u Bentleyu Continentalu GT, Aston Martinu Vanquishu, a nekoliko puta je rekao kako najviše obožava svoj Mercedes CLK 63 AMG Black Series.

U Bundesligi uvjerljivo prednjači Bayern iz Münchena koji je također marketinški alat za Audi. Očekivano, i Bavarci su nagrađeni modelima luksuznog proizvođača, a ono što je Rooney u Engleskoj, Bayernov Robert Lewandowski je u Njemačkoj. Omiljenog Poljaka samo policija ne voli, nije rijetki slučaj da izađe objava kako je bio prebrz u svome Ferrariju F12 Berlinetti.
Juventus u talijanskoj seriji A od velike četvorke jedini nosi oznake nekog auto proizvođača. Fiat Chrysler grupacija nije išla daleko, pa su u svome Torinu odlučili „pomoći“ 'Staru damu'. Oznake Jeepa stoje na crno-bijelom dresu, a naš Marijo Mandžukić često se može vidjeti u modelu Cherokee. I ne, nije odabrao SRT izvedbu, ako ste pomislili...

U Francuskoj Ligue 1 nekoć dominantni Lyon u prošloj sezoni je igrao s logom Hyundaija na prsima. Isti sponzor omogućuje službena vozila za bivšeg osvajača Lige prvaka - OM Marseille. Klub iz glavnog grada – PSG, dok je imao Ibrahimovića, imao je 'showmana' koji se znao na treningu pojaviti u Porscheu 918 Spyder. Trenutno najviše pažnje uz abnormalni transfer Neymara u PSG, dobiva neponovljivi Mario Balotelli. Naturalizirani Talijan promijenio je gomilu automobila, ali najčešće ga se vidi u Bentleyu 'Contiju' i Ferrariju F12.
Radost loptanja na travnjacima očito donosi i radost oko srca kada su automobili u pitanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene