Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolji u svakom pogledu

Bugatti Chiron - Nova saznanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugatti će nasljednika modela Veyron predstaviti vrlo vjerojatno sljedećeg proljeća na ženevskom auto salonu, a iako do sada nije bilo službenih objava tehničkih i drugih podataka o ovom automobilu se već dosta toga zna, a nedavno smo vam donijeli i prve "čišće" tzv. špijunske fotografije ovog modela.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 1500 KS i 1500 Nm Posljednja saznanja o novom Bugattiju Slika nije dostupna 2 s do 100 km/h Posljednja saznanja o Bugattiju Chiron

Ako je vjerovati najnovijim saznanjima koje prenosi Autogespot, pozivajući se na insajdere, Chirona (ime također još nije službeno potvrđeno) će pokretati unaprijeđena verzija 8-0-litrenog W16 motora sa četiri turbopunjača čija će snaga iznositi 1500 KS, a najveći okretni moment 1500 Nm. Očekuje se i neki oblik "hibridizacije pogona".

Ovaj će pogonski stroj biti uparen sa 7-stupanjskim DSG automatskim prijenosom s dvije spojke koji će omogućiti ubrzanje do 100 km/h za svega 2,3 sekunde, dok će Chironu za dostizanje brzine od 300 km/h trebati svega 15 sekundi.

Za sada pak nema konkretnijih informacija o najvećoj brzini, no neki izvori tvrde kako bi ona mogla dosegnuti i uistinu magičnih 500 km/h, iako se ta brojka čini gotovo pa nedostižnom te je vjerojatnije najveća brzina nešto viša od 450 km/h.

Nadalje, ovaj će model biti opremljen kotačima veličine 20 cola sprijeda i 21 cola otrga, a na njima će se nalaziti michelinove Pilot Sport PAX gume. Svakako vrijedi spomenuti i kočnički sustav čiju će osnovu činiti doskovi veličine 420 mm sprijeda i 400 mm otraga. Nadalje, za hlađenje spomenutog motora će navodno biti zaduženo čak 15 hladnjaka, dok ih je primjerice u Veyronu bilo "samo" 10.

Na kraju dodajmo kako će vanjski izgled ovog automobila biti u osnovi nešto ublaženija izvedba konceptnog modela Vision Gran Turismo te kako će proizvodnja biti ograničena na 500 primjeraka, a navodno se već 120 budućih kupaca predbilježilo za, kako ga je najavio bugattijev šef Wolfgang Dürheimer, "budući najbolji automobil na svijetu" koji će u odnosu na svog prethodnika "biti bolji u svakom pogledu" te u "svemu ponuditi nešto više".

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene