Obara s nogu

MIŠIĆAVI MARIJO Profesor zbog kojeg bi mnoge žene ponovno sjele u studentske klupe!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Šarmantan i samozatajan! Pravi je melem za žene.

Element "Možnik" koji spada u najatraktivniju skupinu elemenata na preči u svijetu gimnastike nosi ime po ovom čovjeku – Mariju Možniku, prvaku Europe na preči i trećem u svijetu.

Pogledaj i ovo Marko Bošnjak, Zdravlje na kvadrat ''pronalazim svoj mir'' Mladi glazbenik koji je osvojio regiju o svom putu do uspjeha: ''Možda nije najbrži put, ali ja mislim da je najispravniji''

"Moj element je dobio ime i dosta visoku težinu. Puno gimnastičara ga danas izvodi i to mi je jako drago jer to je nešto što ostaje i kad ja završim svoju gimnastičarsku karijeru i dalje ću gledati kako gimnastičari izvode taj element i kako se spominje moje prezime u gimnastičarskim krugovima", govori Marijo.

Da bi došao do toga cilja, tisuće sati, iz godine u godinu, provodi na treninzima. Počeo je vježbati od svoje šeste godine, a danas je vlasnik više od 20-tak medalja sa svjetskih natjecanja. "Imam dva treninga dnevno, ali ne svaki dan. Prvi trening mi je ujutro oko 9 sati, navečer oko 7 sati svaki mi traje oko 2 sata", govori Možnik.

Ali tu nije kraj! Izvan ove dvorane još trči, vježba u prirodi, skija, borda roni, igra tenis. Padovi su, priznaje, svakodnevna pojava u ovom sportu, no Marijo ne strepi previše od njih."Naravno da postoji strah kada se rade neki vrlo zahtjevni elementi ali taj strah potakne i adrenalin, a kako sam ja ovisnik o adrenalinu onda mi to dobro dođe", kaže Možnik.

Marijo na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu radi već 4 godine. Jedan je od omiljenih profesora. Stekao je i akademski naziv magistar kineziologije. No to nije sve u čemu nam Marijo može biti primjer. "Ne pušim, ne pijem, znam popiti čašu vina što je zdravo opet", govori gimnastičar.

Ovaj tako skroman i uspješan vrhunski sportaš mnogima samo može biti primjer. Dodajmo da uz sve sportske aktivnosti ima i hobi - svira violinu. Nadamo se da će se o njemu još puno pisati i govoriti.

Što nam je još Marijo otkrio pogledajte u našem video prilogu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene