IZAŠLI KAO POBJEDNICI

JAČI OD KARCINOMA Suočavanje sa zločudnim dijagnozama

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brojne zvijezde suočile su se sa zloćudnim dijagnozama. Ipak, uspjeli su pobijediti rak.

Od glazbenika, glumaca, sportaša do modnih dizajnera - karcinoma nažalost nitko nije pošteđen. Brojne zvijezde, kako domaće, tako i inozemne, suočile su se sa zločudnim dijagnozama i izašle kao pobjednici. Neke čak i dvaput.

Pogledaj i ovo In Magazin: Zvončica Vucković Pravi je majstor! Naša najdugovječnija manekenka pokazala je prema čemu gaji veliku strast: ''Kad uzmem šarafciger, ništa mi nije teško''

''Pronašla sam kvržicu, reagirala sam odmah i to je najvažnije od svega'', rekla je Josipa Pavičić. Naš cijenjeni kirurg Andrej Roth izvršio je prvi zahvat kojim je otklonjen tumor. No tu nije bio kraj. Nakon što je Josipa obavila genski test koji je pokazao veliku mogućnost vraćanja raka dojke, obavio je i mastektomiju s očuvanjem kože. Žljezdano se tkivo dojke izljušti i napuni s implantatom ili vlastitim tkivom'', rekao je dr. Andrej Roth. Gensko testiranje topla je preporuka ovog stručnjaka svakom tko u obitelji ima jednog ili više bližih srodnika s karcinomom dojke. ''To su ti famozni geni. Ako na njima postoji mutacija, 90% su šanse da dobijete karcinom dojke'', dodao je Andrej Roth. Tijekom oporavka Josipa se posvetila autogenom treningu. Tako karcinom danas ne vidi kao nešto strašno, već ga čak doživljava kao poklon. ''Zašto poklon?Jer je to ruka podrške za promjenom'', objasnila je Josipa.

Još jedna pacijentica doktora Rotha danas život udiše punim plućima. Modna dizajnerica i kiparica Ivana Popović već s 28 godina suočila se s rakom grlića maternice, a 15 godina poslije i rakom dojke.  ''Svaki rak je u početnoj fazi izlječiv. Karcinom dojke s kojim se ja najviše bavim ako se otkrije u ranoj fazi, on je izlječiv u 95% slučajeva'', objasnio je Andrej Roth. Majci dviju prekrasnih djevojčica odstranjeni su 28 limfnih čvorova i dojka. A onda je šokirala liječnike. Odbila je kemoterapiju i odlučila liječiti se makrobiotikom.''U cijeloj toj situaciji najveća podrška bila mi je mama koja se makriobiotski hranila već sedamdesetih'', rekla je Ivana Popović. ''Alternativni pristupi mobiliziraju psihološke sange i mogu pomoći'', rekao je dr. Davorin Herceg.

Rak dojke pobijedila je i glumica Mirjana Majurec. Nakon operacije, uslijedile su mučna zračenja i kemoterapija. ''Čovjek zapravo shvati koliko je uludo proveo vremena tek kada se ozbiljno razboli'', kazala je Mirjana.  S teškom dijagnozom suočila se i voditeljica Mila Horvat koja je operirala tumor jednjaka. Rak dojke pobijedila je Hloverka Novak Srzić koja je dan nakon što je izašla iz bolnice otišla na posao.

Naš cijenjeni onkolog ističe kako je važno da nakon terapije čovjek normalno živi. Prije osam godina život pjevača Ivana Mikulića u potpunosti je uzdrmala dijagnoza tumora na mozgu. ''Ja sam uspio to pobijediti uz pomoć doktora , molitve i jednog svećenika'', otkrio je Ivan Mikulić.

Što su slavne osobe još otkrile pogledajte u prilogu IN magazina.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene